Afbeelding

Ackerweide goes English

Algemeen 86 keer gelezen

ADVERTENTIE Afgelopen vrijdag kwamen alle kinderen in 'schooluniform' naar school: een Ackerweide T-shirt of wit T-shirt en een spijkerbroek. Speciaal voor de start van de Engelse lessen. Op het schoolplein werd ochtendgymnastiek gedaan door de liedjes "Head, shoulders, knees and toes" en "If you are happy" te zingen. Dat ging heel goed. Well done everybody!

In de klas kregen alle kinderen de eerste Engelse les van het schooljaar.  De groepen 1 t/m 4 werken met de methode ‘My name is Tom’. Deze methode biedt spelenderwijs Engels aan met gebruik van o.a. liedjes en prentenboeken. In groep 3 richt het aanbod zich vooral op het zingen van liedjes, omdat de leerlingen dan volop bezig zijn met het (leren) lezen. 

De groepen 5 t/m 8 maken gebruik van de digitale methode ‘Take it easy’. Deze lessen worden gegeven met behulp van het digitale schoolbord en er wordt gebruik gemaakt van filmpjes met zogenaamde ‘native speakers’. Voor de leerlingen van groep 8 bieden wij dit schooljaar ook Engelse conversatielessen aan met onze 'eigen' native speaker Mrs. Sarah.

Natuurlijk kregen de kinderen ook een passende traktatie: cake met de Britse vlag erop. De enorme vlag van Groot Brittannië wapperde ook bij de school, zodat iedereen het weet: Ackerweide goes English!

Open ochtend 2 oktober
Bent u na het lezen nieuwsgierig geworden naar de school en staat u nog voor de keuze om een school voor uw zoon of dochter te kiezen, dan nodigen zij u graag uit voor onze open ochtend op woensdag 2 oktober a.s. Tussen 9.00 uur en 12.00 uur bent u van harte welkom om, na een kopje koffie of thee in de teamkamer, een kijkje te nemen in de groepen als de kinderen aan het werk zijn. U wordt hierbij rondgeleid door een van de leerkrachten of intern begeleiders. "Wij werken ontwikkelingsgericht, waarbij het werken in thema’s centraal staat", zo zegt Annelies Feenstra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant