Afbeelding

Succes dankzij Team West

Actueel 125 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp, Den Haag, Zoetermeer - De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Team West van Omroep West meerdere verdachten kunnen aanhouden. De uitzending van afgelopen dinsdag 17 september zorgde onder meer voor herkenningen in de zaken: diefstal scootmobiel en straatroof Haagsche Bluf.

De politie hield woensdag 18 september een 41-jarige Nootdorper aan die op maandag 17 juni een scootmobiel had weggenomen uit de gemeenschappelijke stalling van een verzorgingstehuis aan de Wagenstraat. Beveiligingscamera’s legden de daad van de verdachte vast. De beelden werden in de uitzending van Team West getoond. De werkgever van de verdachte herkende hem aan de hand van de vertoonde beelden en leverde hem af bij het politiebureau. De 41-jarige Nootdorper zit nog vast en de politie onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor meerdere zaken.

Daarnaast werd er in de uitzending van Team West een straatroof behandeld die op woensdag 21 augustus plaatsvond op de Haagsche Bluf. Hier werden twee aangevers kort na middernacht beroofd van hun mobiele telefoons. Tevens moest één van hen onder dwang geld pinnen en dit aan de verdachte overhandigen. Naar aanleiding van de uitzending ontving de politie een melding die leidde tot vaststelling van de identiteit van de verdachte. Verder onderzoek wees uit dat deze verdachte al vast zit voor een andere straatroof die plaatsvond op 26 februari op de Raamstraat. De verdachte is hiervoor op 23 augustus aangehouden.

Veel tips
Naast daadwerkelijke aanhoudingen, ontving de politie ook enkele tips over de schennispleger die actief is in de omgeving van de Dobbeplas in Pijnacker-Nootdorp. De politie omschrijft iedere tip als waardevol en hoopt aan de hand van de tips verder te kunnen werken aan de ontknoping van deze zaak.

Tevens werden er beelden uitgezonden van een ernstige mishandeling bij uitgaansgelegenheid Envy in Zoetermeer. Hier werd het slachtoffer ernstig mishandeld in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart. Zelfs toen het slachtoffer weerloos op de grond lag, werd hij nog hard tegen zijn hoofd geschopt. Één van de verdachten werd direct aangehouden, de tweede verdachte wist te ontkomen. De uitgezonden beelden werden opgepikt door vele lokale en landelijke media en zowel de familie van het slachtoffer als de politie ontving meerdere serieuze tips over de mogelijke identiteit van de verdachte. De politie zet het onderzoek voort.

Team West
Team West wordt elke dinsdagavond, direct na het TV West-journaal van 17.30 uur, uitgezonden. In de avonduren en de dag erop wordt het programma enkele keren herhaald. Ook via www.teamwest.nl is het programma terug te zien. Via Twitter zijn nieuwszaken rond uitzendingen van Team West te volgen via @teamwest_tv en @Poldenhaag.

In de uitzending van dinsdag 17 september kwamen nog meer zaken aan bod, waarin de politie om hulp van het publiek vraagt. Mensen die informatie hebben over de getoonde zaken worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Haag via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant