Afbeelding

PvdA: College komt afspraak niet na

Actueel 23 keer gelezen

Pijnacker - De PvdA-fractie Pijnacker-Nootdorp heeft zich in de gemeenteraad sterk gemaakt voor een versoepeling van het fietsverbod op het Raadhuisplein en in het aangrenzende Emmapark in Pijnacker.

Jan Zandijk: “Wij kregen als PvdA-fractie veel reacties van zowel ondernemers als fietsers die het ingestelde verbod onzinnig vonden. Winkels zijn minder goed bereikbaar voor ouderen die bijvoorbeeld wel goed kunnen fietsen maar niet meer zo goed ter been zijn.” 

Het College heeft eind 2012 bepaald niks te willen veranderen aan de regels in afwachting van een evaluatie, die zou plaatsvinden voor de zomervakantie van 2013. De gemeenteraad zou eveneens voor de zomervakantie geïnformeerd worden over de uitkomsten.

Jan Zandijk: “Omdat er begin september nog steeds geen informatie was, heeft de PvdA-fractie aan het College een aantal vragen gesteld, die nu zijn beantwoord. Hieruit blijkt onder meer, dat de evaluatie heeft plaatsgevonden tijdens de zomervakantie. Maar we weten nog steeds de uitkomst niet en ook niet of het fietsverbod al dan niet zijn doel voorbij schiet. Ik stel vast, dat de evaluatie niet heeft plaatsgevonden voor de zomervakantie, zoals was toegezegd. Dat betreur ik zeer, te meer daar we nog steeds regelmatig klachten horen van zowel ondernemers als fietsers over de onzin van het verbod. Het College komt een afspraak niet na.”

De Pvda verwacht op basis van deze antwoorden dat het College zeer binnenkort met de uitkomsten van de evaluatie komt en met een voorstel tot aanpassing van de regels. De PvdA wil dan ook op korte termijn zien dat er betere en duidelijkere regels voor het verkeer op het Raadhuisplein zullen gaan gelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant