Even leek er een einde te komen aan het mysterie rondom de verdwijning van Tante Riet. Foto: Martijn Mastenbroek
Even leek er een einde te komen aan het mysterie rondom de verdwijning van Tante Riet. Foto: Martijn Mastenbroek

Doorbraak vermissing loos alarm

Regio 53 keer gelezen

Delft - Zaterdagmiddag heeft er een kleinschalige zoektocht plaatsgevonden naar de sinds maandag 22 april 2013 vermiste 77-jarige Delftse Riet van Veldhoven - van Velzen. Aan het einde van de middag werd een groot deel rondom het kanaal de Schie afgesloten vanwege een mogelijk belangrijke vondst.

De melding werd gedaan door een team hondengeleiders dat de hele dag had gezocht met gespecialiseerde zoekhonden in de omgeving van de Plantagebrug. Aan het einde van de middag werd met sonarapparatuur door het team van Signi Zoekhonden een verdacht object én een fiets getraceerd. De politie nam de melding dusdanig serieus dat de Oostsingel werd afgesloten en ook het vaarverkeer werd stilgelegd. Duikers troffen een fiets aan met daarnaast een scooter. De scooter verklaarde dan ook direct de 'vreemde vorm' naast de fiets, zoals te zien was geweest op de sonarbeelden. De gevonden (heren)fiets bleek overigens niet afkomstig van de vermiste vrouw.

Riet van Veldhoven - van Velzen is inmiddels al meer dan twee maanden zoek. “Tante Riet” reed die maandagochtend op haar fiets vanaf haar woning aan het Jan Joostenplein naar haar huisarts aan de Van der Lelijstraat in Delft, maar kwam daar nooit aan. Sindsdien is er met man en macht gezocht, maar helaas zonder resultaat. De politie spreekt van een ‘vreemde’ vermissing omdat er nog geen enkel spoor is gevonden en de vrouw van de aardbomen lijkt verdwenen. Ondanks speurwerk van de politie in Delft en twee grote gecoördineerde zoekacties rondom de Delftse Hout is er niets aangetroffen.

De familie van Riet van Veldhoven - van Velzen leeft inmiddels tussen hoop en vrees. De mogelijke vondst van zaterdag en de teleurstelling achteraf zorgt voor veel onrust en verdriet. De familie blijft hopen op een doorbraak en wellicht een gouden tip. De vermiste fiets van hun Tante Riet zou een goed aanknopingspunt kunnen zijn voor verder onderzoek. Het gaat om een Batavus damesfiets, type Future Trendy. De kleur is Aubergine-mat. Op de fiets is een blauwe Canvas fietstas aanwezig. Alle informatie is welkom bij de recherche in Delft via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant