Afbeelding

Politie zoekt getuigen rijgedrag bestuurder BMW

Regio 20 keer gelezen

Den Haag - De politie zoekt getuigen van het rijgedrag van de bestuurder van de BMW, die maandag 8 juli betrokken was bij een ernstige aanrijding op de A12 ter hoogte van Zoetermeer/Nootdorp. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken kunnen contact opnemen met de eenheid Den Haag op 0900-8844.

De bestuurder reed omstreeks 16.45 uur op de afrit Leidschendam van de A4 weg na een stopteken door de politie. Hij reed met hoge snelheid door Leidschendam en Zoetermeer om vervolgens omstreeks 17.00 uur weer via de oprit bij Nootdorp in te voegen op de A12. Het vermoeden bestaat dat er niet alleen met hoge snelheid is gereden, maar ernstige verkeersovertredingen zijn begaan. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die dit hebben waargenomen.

Bij het invoegen via de oprit Nootdorp raakte de BMW in de slip en kwam tot stilstand op de A12. Twee automobilisten wisten het voertuig te ontwijken. Een 36-jarige bestuurster botste echter tegen de BMW aan. Zij sloeg met haar voertuig over de kop en is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de BMW een 21-jarige man uit Den Haag is in een later stadium overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. In verband hiermee kon de ademanalyse niet worden voltooid en is een bloedonderzoek gevorderd. Hier werkte hij aan mee. De uitslag kan enkele weken op zich laten wachten. De man is ontslagen uit het ziekenhuis en is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De passagier van de BMW, een 24-jarige vrouw uit Amersfoort, raakte ook gewond en ligt nog in het ziekenhuis. Beiden worden verdacht van het bezit van een gestolen auto en diefstal van brandstof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant