Afbeelding

Verdachte tanken zonder betalen veroorzaakt ongeval

Regio 30 keer gelezen

Zoetermeer - Een nog onbekende verdachte is aangehouden nadat hij omstreeks 16.15 uur had getankt zonder te betalen op de A1 ter hoogte van Muiden, op de A 4 ter hoogte van Leidschendam na een stopteken wegreed en bijna een agent aanreed en op de A12 omstreeks 17.00 uur ter hoogte van Zoetermeer een verkeersongeval met gewonden veroorzaakte.

De inzittende van zijn auto, een nog onbekende vrouw, raakte hierbij eveneens gewond en is ook aangehouden.

Negeren stopteken A4
De man reed zonder te betalen weg bij een tankstation op de A1 te Muiden. De politie zette het kenteken in het opsporingssysteem, waardoor medewerkers van de verkeerspolitie de auto op de A4 ter hoogte van Leidschendam zagen rijden. De bestuurder van de BMW gaf in eerste instantie gevolg aan het volgteken en het stopteken, maar reed weg op het moment dat de medewerker van de verkeerspolitie uitstapte. Deze moest opzij springen om niet aangereden te worden.

Vervolgens zijn de medewerkers van de verkeerspolitie achter de BMW aangereden en hielden deze in het zicht om met assistentie van andere eenheden opnieuw tot een staandehouding over te kunnen gaan.

Aanrijding op de A12
Rond 17.00 uur reed de bestuurder van de BMW de A12 op richting Den Haag en kwam daar in botsing met een andere auto. De politieauto reed op dat moment 100 á 200 meter achter dit voertuig. De aangereden auto sloeg over de kop en de bestuurder hiervan raakte daardoor gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw die in de BMW zat raakte ook zodanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De bestuurder van de BMW raakte licht gewond, is ter plaatse behandeld en overgebracht naar het politiebureau.

In verband met het onderzoek is de A12 richting Den Haag tijdelijk afgesloten. De rijbaan was rond 20.45 uur weer vrij.

De auto waarin de 21-jarige verdachte uit Den Haag reed is eind juni gestolen in Den Haag. De politie heeft een een bloedonderzoek gevorderd van de verdachte omdat er een sterk vermoeden is van het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Er kon geen ademanalyse worden toegepast op de verdachte omdat hij alsnog naar het ziekenhuis is overgebracht in verband met zijn verwondingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant