Afbeelding

Dauwtrappen in de Ackerdijkse Plassen

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker - De Ackerdijkse Plassen is een natuurgebied, gelegen tussen Delft en Rotterdam, en een ware oase voor vogels. Natuurmonumenten zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk verschillende soorten vogels in het gebied kunnen broeden, naar voedsel kunnen zoeken en voldoende rust hebben.

Het natuurgebied is toegankelijk tijdens excursies. Bijvoorbeeld op zaterdag 1 juni. Dan houdt Natuurmonumenten een speciale dauwtrapwandeling voor vroege vogels, onder leiding van gids. Kom ook genieten van de dauw op de weilanden, het gezang van de vogels, de prachtige doorkijkjes in het moerasbos, de spookachtige mistslierten boven de plassen en de opkomende zon. Pak de verrekijker, trek goede laarzen aan en kom zaterdag 1 juni om uiterlijk 05.15 uur naar de Ackerdijkse Plassen (routebeschrijving op www.natuurmonumenten.nl). De wandelexcursie duurt tot ongeveer 07.45 uur.

Aanmelden
Als u mee wilt op deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan op de site van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/agenda. U kunt ook bellen met de Ledenservice van Natuurmonumenten (035) 65 59 911. De excursie kost € 4,- voor leden van Natuurmonumenten, niet leden betalen € 7,- .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant