Afbeelding

Avanti na zege op Excelsior tegen nummer 2

Sport 275 keer gelezen

Na de belangrijke 16-15 zege op Excelsior speelt Avanti Korfbal zaterdag om 15.30 uur uit tegen de huidige nummer twee; SKF uit Veenendaal. In de voorgaande wedstrijd verloor de nummer 5 op de ranglijst in een spannend duel maar net van SKF met 13-14. Er zijn dus voor zeker kansen om punten mee naar Pijnacker te nemen.

De overwinning in streekderby tegen Excelsior was een hele belangrijke. Na een 7-11 achterstand bij rust speelde Avanti een betere tweede helft en dat resulteerde in een nipte 16-15 overwinning.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft grossierde Avanti in het maken van veel persoonlijke fouten die allemaal leidden tot vrije ballen en strafworpen die Excelsior gretig benutte. Ondanks een aantal time-outs waarin coach Steven Mijnsbergen wees op deze onvolkomenheden bleef Avanti volharden in het verkeerd opstellen onder de korf en/of teveel overtredingen maken in de duels. Van de elf doelpunten die Excelsior halverwege de wedstrijd had gemaakt kwamen er vijf uit een strafworp en één uit een vrije bal. De ploegen gingen rusten met een 7-11 achterstand voor Avanti.

De aanval van Avanti was in de tweede helft in het vak vlakbij het Stanislascollege waar je minder last van de wind over het veld had en dat betaalde zich uit. Binnen tien minuten was Avanti weer helemaal terug in de wedstrijd na fraaie afstandsschoten van David Post, Fenna Teunissen, Stefan Hogervorst en Daan Westmaas (11-12). Het werd toch weer 11-13 en 12-14. Steven Mijnsbergen bracht Babette Heijblom in het veld voor Manon Ballings. Via tweemaal Daan Westmaas kwam er een gelijke stand op het scorebord (14-14) met nog een kwartier te spelen.

Waar Avanti in de eerste helft nog veel strafworpen tegen kreeg door domme overtredingen was dit de tweede helft veel minder het geval en daarmee stokte ook de Excelsior doelpunten productie. Het werd een tumultueuze slotfase met veel strafworpen en ook nog gele kaarten voor Frank Damshuiser en Reinier van de Hoek van Excelsior.

Stefan Hogervorst bracht Avanti op een 15-14 voorsprong uit een strafworp maar de gelijkmaker volgde direct. Ook Daan Westmaas kreeg een strafworp en scoorde de 16-15. Niet veel later kreeg Babette Heijblom een strafworp mee die helaas niet benut werd door dezelfde Westmaas.

Aan de andere kant kreeg Excelsior op anderhalve minuut voor het einde een strafworp na een overtreding van Stefan Hogervorst en die werd gelukkig voor Avanti gemist. De eindstand werd daarmee 16-15 en Avanti hield twee zeer belangrijke punten in eigen huis.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (6), Daan Westmaas (6), Fenna Teunissen (2), David Post en Arie Vingerling.

Als Avanti tegen SKF uit hetzelfde vaatje blijft tappen als in het tweede bedrijf tegen Excelsior dan zijn er kansen op een verrassing. De winning mood is er!