Elke maand koopzondag in winkelcentrum Ackershof.
Elke maand koopzondag in winkelcentrum Ackershof.

Zondag shoppen in winkelcentrum Ackershof

Algemeen 64 keer gelezen

Pijnacker – Vanaf aanstaande zondag, 28 april, is het voortaan elke laatste zondag van de maand mogelijk om te shoppen in het centrum van Pijnacker. Zo’n veertig winkels zijn dan tussen 12.00 en 17.00 uur geopend. Een extra koopzondag is op 8 september en er worden regelmatig evenementen georganiseerd in en rondom winkelcentrum Ackershof.

Met de opening van het nieuwe deel van het winkelcentrum na de zomer vorig jaar, kreeg ondernemersvereniging Ackershof er in één klap veel nieuwe leden bij. “Tijdens onze eerste gezamenlijke vergadering werd gevraagd hoe het bestuur stond tegenover koopzondagen”, vertelt Rob Verkade, eigenaar van Dolphin Kidswear en secretaris/penningmeester in het bestuur. Besloten werd om te inventariseren of er onder de inwoners behoefte is aan shoppen op zondag. “Op Telstar Online heeft een poll gestaan en daaruit bleek dat 65 procent voor een maandelijkse koopzondag is.

Daarnaast is een enquête onder de ondernemers gehouden en in de vergadering van begin dit jaar was bij de stemming de meerderheid voor.” Toestemming van de gemeente volgde en dus zijn voortaan iedere laatste zondag van de maand veel winkels open. “En dan zijn er nog de extraatjes. Zo is de jaarmarkt op ons verzoek nu op laatste zaterdag én zondag van juni. Ook op 8 september is het koopzondag want dan is de start en finish van de Halve Marathon Oostland op het Raadhuisplein.”

Bij Ons IJs en Chocolade en Blue Sun Pijnacker zijn overigens iedere zondag geopend. “Net zoals de restaurants in en om winkelcentrum Ackershof, als het straks lekker weer is, wordt het helemaal gezellig met al die terrassen. Bovendien organiseren we geregeld evenementen op het Raadhuisplein”, besluit Rob Verkade die verder verwijst naar de vernieuwde website. (CvV)

Uit de krant