Dames 1 voor het laatst in actie in de ballonhal. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames moeizaam op gang

Sport 71 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zondag 14 april speelde Dames 1 van Oliveo Handbal de eerste veldwedstrijd van het voorjaar uit tegen Helius dat de eerste plaats bezet in de competitie buiten. Helius is altijd een leuke tegenstander. Oliveo had de thuiswedstrijd met zes doelpunten verschil verloren. In de zaal was Oliveo als derde achter Helius geëindigd. Vooraf kon de wedstrijd dus beide kanten op.

De wedstrijd begon in de eerste minuten wat tam en beide teams leden veel balverlies. Helius kwam in het begin van de wedstrijd makkelijk op een voorsprong en Oliveo liep achter de feiten aan. Inge van der Ende en Ingrid Bruinen ontbraken en daarom moest het team het doen met slechts twee wissels. Helius stond bij rust ruim voor met 13-9.

De tweede helft kregen de Oliveodames van coach Bemmel de opdracht om nog feller te zijn, met name in de snelle overgang en zich te houden aan de afspraken. Lisette Ruigrok nam dit ter harte en liep door drie doelpunten op rij de achterstand bijna in. Helius kwam de tweede helft in verval en Oliveo kwam op stoom. Ook Nicole van Boles scoorde drie doelpunten op rij. Het snelle spelletje ging voor beide teams zijn tol eisen en het werd weer een open wedstrijd. Wederom liet Oliveo door onzorgvuldig spel Helius vier break-outs maken en het keek weer tegen een achterstand aan.

Ondanks dat zowel Danique van Lokven als Lisa Loomans geweldig stonden te keepen, was het de concentratie van het aanvalsspel van Oliveo wat hen opbrak. Helius dat zeer gevaarlijk is in de overgang kon uiteindelijk toch het verschil maken. De tweede helft knokte Oliveo ervoor en kwam dichterbij, maar het verschil van de eerste helft was net twee doelpunten te groot. Helius won de wedstrijd nipt met 25-24 en hield daarmee de punten in huis. Zondag 21 april komt Velo op bezoek dat momenteel tweede staat. De veldwedstrijd begint om 13.20 uur op het vertrouwde veld aan de Monnikenweg.

Scorers: Nicole van Boles 6, Sophie de Jong 5, Lisette Ruigrok 5, Sabrina van Kester 4, Aniek Markus 2, Shanna Némethy 1 en Tara van der Kleij 1