Een welgemikt schot van Dennis van Bemmelen. Foto: Mieke van Veen

Oliveo wint nipt van Westlandia

Sport 60 keer gelezen

Pijnacker - De uitwedstrijd tegen Westlandia was in de eerste helft van het zaalseizoen in de slotseconden met een doelpunt verschil beslist in het voordeel van Oliveo; het werd 36-37. Westlandia was er zaterdagavond 13 april op gebrand om in de goed gevulde ballonhal, met supporters van beide ploegen, revanche te nemen.

Het was de laatste competitiewedstrijd in de hoofdklasse D. Snelwiek en Oliveo waren op dat moment beide met vier verliespunten lijstaanvoerders in de hoofdklasse D. Snelwiek moest het zaterdagavond opnemen tegen degradatiekandidaat Helius en Oliveo moest het opnemen tegen de nummer drie. Beide teams wonnen hun wedstrijd, waarmee Snelwiek dat een hoger doelsaldo heeft dan Oliveo nu kandidaat is voor promotie naar de tweede divisie.

De wedstrijd tegen Westlandia was een pittige pot. Het ging in de eerste helft gelijk op. Na ongeveer twintig minuten zakte Oliveo wat in en dat gaf Westlandia de kans om op een voorsprong van 10-13 te komen. Oliveo werd hierdoor wakker geschud en door een aantal snelle treffers van Dennnis van Bemmelen, Roel de Jong, Emiel van de Coevering en Mike van Bemmelen stond het even later weer gelijk met 14-14. Vlak voor tijd prikte Westlandia nog een bal achter doelman Bert Heemskerk. Dit werd direct beantwoord met een goede actie van Wouter van de Coevering en hij bepaalde de ruststand op 15-15.

In de rust werd afgesproken om in de verdediging de ruimtes in de aanval van Westlandia kleiner te maken en de aanvallen beter en met meer geduld op te zetten om balverlies door te snel schieten te voorkomen. Dit gebeurde dan ook, maar Westlandia bleef continue pressen en hield de ploeg uit Pijnacker constant onder druk. Bert Heemskerk wist op cruciale momenten de bal uit het doel te ranselen, maar ook junior Koen Franke wist op een belangrijk moment in de slotfase van de wedstrijd een pingel van Westlandia te stoppen!

De gehele tweede helft gingen de doelpunten over en weer. Zo zag Oliveo vlak voor tijd dat een 29-28 voorsprong door Westlandia weer teniet werd gedaan. Met nog een kleine minuut op de klok prikte Dennis van Bemmelen de bal beheerst achter doelman Vincent Engelaan van Westlandia. Het team van trainer/coach Wim Jautze won weer nipt van het Naaldwijkse team, nu met 30-29.
Het was een heerlijke en stevige pot handbal. Samen met Snelwiek mag Oliveo door dit uitstekende resultaat de eerste plaats delen in hoofdklasse D. Scorers: Steven van der Werff 1, Emiel van de Coevering 13, Roel de Jong 5, Jan Robroeks 1, Wouter van de Coevering 5, Dennis van Bemmelen 8 en Mike van Bemmelen 2.