De zaalkampioenen: coach Marcel Broekarts, Mike van Bemmelen, Joban van Driel, Niels van Houten, Tim Koole, Tom Drummen, Benny Hogervorst, coach Monique van Winden, Koen Franke, Rick van der Ploeg, Chiel Rotscheid, Martijn van der Ploeg, Dylan Lorist en Sv

Handbaljunioren zaalkampioen

Sport 193 keer gelezen

Pijnacker - Met slechts één verloren wedstrijd in de zaalcompetitie van de eerste klasse stond het Heren A-team van Marcel Broekarts en Monique van Winden zondag 17 maart voor een nieuwe opgave; winnen van het Zoetermeerse Gemini.

Echt veel risico’s zaten er niet meer aan deze wedstrijd aangezien de herenjunioren van Oliveo Handbal zich drie weken eerder tegens DWS al kampioen van de eerste klasse mochten noemen. Het team was namelijk zo ver uitgelopen dat er een groot puntengat ontstaan was tussen de nummer één en twee dat onmogelijk nog viel in te halen. Desalniettemin was de insteek om voor een mooie afsluitende handbalwedstrijd te zorgen en te laten zien dat het team kampioenswaardig is. Met nieuwe shirts van sponsor Kwalitaria liep het ‘showteam’ warm.

Tijdens de eerste helft kwam Oliveo moeizaam op gang. Het maakte weliswaar de openingstreffer, maar Gemini wist aardig bij te blijven in de eerste tien minuten. Zodra Oliveo een bal in het doel had liggen, sloeg Gemini terug. Na een overtreding van de thuisspelende ploeg werd Gemini een pingel toegekend. Deze bal kwam echter ongelukkig op het hoofd van keeper Koen Franke wat hem een bloedneus bezorgde. Na een kleine time-out werd het spel hervat met Mike van Bemmelen als goalie. Naarmate de eerste helft vorderde, begon Oliveo in de wedstrijd te komen. Na verloop van tijd liep Oliveo uit. Een paar minuten voor rust was het 14-7 in het voordeel van Oliveo.

Tijdens de rust kreeg het team de opdracht van hun coaches om het in de verdediging beter dicht te houden. Over de aanval viel minder op te merken, deze moest zo doorgezet worden. Begin tweede helft verzwakte Oliveo even waardoor Gemini een kleine inhaalslag kon maken. Gelukkig pakte Oliveo het spel op tijd weer op en voorkwam zo dat Gemini terugkwam. Koen was inmiddels hersteld en stond de tweede helft gewoon weer te keepen. Hij hield een paar prachtige ballen tegen waar zelfs het publiek van de tegenstander voor applaudisseerde. Oliveo bleef de tweede helft stabiel spelen en de verdediging zat beter in elkaar dan tijdens de eerste helft. Oliveo breidde de voorsprong verder uit en gaf zelfs nog een mooi vliegertje weg aan het publiek.

De uiteindelijke eindstand is 26-19 geworden in het voordeel van Oliveo. Na afloop kregen beide coaches bloemen, het team ontving van de club een cadeaubon van De Guyter en felicitaties van de fanclub. Daarna was het lang gezellig in de herenkleedkamer met een discodouche.

Handbalheren in de race met Snelwiek
Leidschendam - De handbalheren speelden zaterdag 23 maart uit tegen EHC. De eerste helft was er voor EHC geen doorkomen aan. De verdediging van Oliveo stond als een huis met Bert Heemskerk als betrouwbare goalie. Aanvallend liet Oliveo teveel kansen liggen. In de tweede helft was het spelbeeld tegenovergesteld; EHC kreeg meer ruimte. De getalenteerde juniordoelman Koen Franke kreeg ook zijn speelminuten. Aanvallend speelde Oliveo scherper en won met 25-38. Met nog twee wedstrijden te gaan, is er volop spanning in de strijd om het kampioenschap met het Rotterdamse Snelwiek. Beide ploegen voeren met een gelijk aantal punten de lijst aan in hoofdklasse-D.

Voor Oliveo is het zaak de achterstand in het doelsaldo met Snelwiek weg te werken. Tijdens de paasdagen nemen een aantal teams deel aan een groot internationaal toernooi in Berlijn. Einde zaalseizoen Oliveo heeft een goed zaalseizoen gedraaid. DB1 is kampioen geworden en promoveert naar de eerste klasse, HB1 komt mee in de Jeugddivisie, HB2 veroverde een derde plek in de eerste klasse en HC1 is middenmoter in de eerste klasse. Vorige week stortte de kachel in van de ballonhal. Sporthal De Viergang ontving de thuisspelende teams gastvrij voor de laatste wedstrijden. Het komend zaalseizoen hoopt Oliveo Handbal te starten in Keijzershof. Instuiven Op de zaterdagen in april zijn kinderen van harte welkom op de gratis instuiven aan de Monnikenweg van 10.00-11.00 uur. Meer via www.oliveohandbal.nl.