Oliveo op scherp in de verdediging. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames komen mee met koploper

Sport 66 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 9 maart speelde Dames 1 van Oliveo Handbal, promovendus in de eerste klasse, tegen koploper DWS uit Schiedam. De inzet was om de nummer één van hun kampioensfeestje te weerhouden.

De Schiedamse formatie moest de twee laatste wedstrijden winnen om de titel binnen te slepen. Met Helius in het spoor kunnen ze zich geen foutje veroorloven. En Oliveo strijdt voor de derde plaats en dat zou een mooie bekroning zijn van het eerste jaar in de eerste klasse.

Dames 1 van Oliveo Handbal gaf de laatste wedstrijd in de zaal een mooi visitekaartje af. Volgend seizoen speelt Oliveo, als alles volgens plan verloopt, in de nieuwe accommodatie in Keijzershof. Het team van trainer/coach Henny van Bemmelen ging gehavend de strijd aan. Wendy Schilperoort, Tess van der Harst en Kelly van Velzen vielen in. Oliveo begon voortvarend met snelle uitbraken, maar miste veel. DWS was ook niet trefzeker; met elf minuten stond het pas 3-3. Ingrid Bruinen, Rianne van der Helm, Sabrina van Kester en Shanna Némethy scoorden en bij 7-5 leek het erop dat Oliveo een stuntje ging uithalen. Het vervolg van de eerste helft miste Oliveo echter veel kansen of deze werden gestopt door de sterke keepster van DWS. Via 8-10 kwam het team uit schiedam bij rust op een kleine voorsprong van 10-13.

De tweede helft ging Oliveo beter met het spelletje van DWS om en bleef strijdbaar, terwijl DWS uitliep naar 12-17. In ondertal maakte Sabrina twee doelpunten. In een derde poging waarbij ze in de rechterhoek netjes werd vrij gespeeld, werd ze zo grof neergehaald dat het einde wedstrijd voor haar was. De omzetting van Shanna van de linker- naar de rechterhoek bleek een goede keuze, zij kon drie keer scoren. Na een achterstand van zes doelpunten klom Oliveo dichterbij door de explosieve schoten van Nicole van Boles en het snelle wegstarten van Ingrid. Sophie de Jong inde twee strafworpen en Inge van der Ende trof ook doel. De eindstand van 28-31 was goed bevochten en Oliveo kon met opgeheven hoofd van het veld.

Met de wedstrijd tegen Schipluiden uit sluit DS1 zondag 17 maart het zaalseizoen af. Als DWS wint van Foreholte en Oliveo van Schipluiden dan bemachtigt het handbalteam uit Pijnacker een verdienstelijke derde plaats; dit zou een topprestatie zijn van de promovendus in de eerste klasse. Meer via www.oliveohandbal.nl.