Afbeelding

Oplichters kunnen het dak op

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker - In een straatje in Pijnacker-Noord kwamen begin vorige week dakdekkers bij een dame aan de deur met de mededeling dat op het dak pannen en dakvorsten los lagen. Het was belangrijk om dat te repareren, anders zou er lekkage ontstaan.

De oudere bewoonster wilde dat natuurlijk niet, ging in zee met de mannen, tekende een ‘overeenkomst’ waarvan de heren geen kopie achterlieten. De volgende dag zouden ze langs komen. Een kennis van de bewoonster hoorde ervan, vertrouwde het niet en controleerde voor de komst van de dakdekkers het dak: alles lag muurvast.

De kennis meldde het voorval ook bij de politie, maar daar zeiden ze dat ze geen actie konden ondernemen tegen ‘een eventuele poging tot oplichting’. De dakdekkers kwamen de volgende dag opdraven voor het klusje, maar dropen af, toen de bewoonster en haar kennis aangaven dat de pannen en de vorsten wel goed vast lagen en dat ze dus niet in actie hoefden te komen. Beetje jammer dat nu niet bekend is wie ze zijn en waar ze vandaan komen, deze scharrelaartjes…

Vanmorgen kwam bij de redactie een mail binnen omtrent mogelijke digitale oplichting. We checken dit even bij de politie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant