TelstarTV nam deze week ook een kijkje bij het pand.
TelstarTV nam deze week ook een kijkje bij het pand.

Witte rook bij de Hofnar

Actueel 29 keer gelezen

Pijnacker - Het bestuur van de stichting De Ruif en wethouder José van Egmond (jongeren) hebben donderdag 21 februari afgesproken dat zij ernaar streven om begin mei inloopcentrum De Hofnar weer in gebruik te nemen. Dat meldt de gemeente.

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH) en O.J.C. de Trucker huren de bovenzaal van de stichting De Ruif. Begin 2011 woedde er brand in de bovenzaal van het gebouw aan de Stationsstraat. Die brand leidde tot schade, die moest worden hersteld.

De werkzaamheden liepen behoorlijke vertraging op door verschillende oorzaken. Zo waren er problemen met de afwikkeling van de brandverzekering. Tijdens de verbouwing verliep het storten van de nieuwe vloer niet naar wens. Ook bleek de vergunningaanvraag niet volledig te zijn, waardoor de gemeente deze niet kon afwikkelen. Afgesproken is nu dat partijen gezamenlijk inzetten op een volledige vergunningaanvraag binnen één week. Als de hele procedure goed verloopt, dan kan de bovenzaal begin mei open.

Het inloopcentrum zorgde in het verleden voor veel overlast. Een nieuw team jongerenwerkers hoopt op een positieve doorstart door onder andere de leeftijdsgrens te verlagen en strenge regels te hanteren. Ook wordt er gezocht naar een nieuwe naam voor het honk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant