Afbeelding

Young, Wild and Free naar Berkel

Actueel 62 keer gelezen

BREKEND Pijnacker - Het feest Young Wild and Free, dat aanstaande dinsdag in sporthal de Viergang in Pijnacker gehouden zou worden, verkast naar feestzaal ‘'t Manneke’ in Berkel en Rodenrijs. Dit bevestigt de organisatie aan Telstar Online.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp geeft namelijk geen vergunning af voor het alcoholvrije feest voor jeugd tussen de twaalf en vijftien jaar oud. “Een nachtmerrie”, zeggen de organisatoren die vandaag alles op alles hebben gezet om een vervangende locatie te vinden. Ze zijn enorm teleurgesteld in de gemeente.

“Slechts een week voor de grote dag kregen wij van de gemeente te horen dat zij door een eigen gemaakte fout de sporthal al verhuurd hadden aan een andere partij. Wij hebben hard gezocht naar een oplossing, omdat wij niemand willen teleurstellen. Met trots mogen wij dan ook melden dat het evenement gewoon doorgaat”, zo meldt de organisatie in een persbericht.

Een zegsvrouw van de gemeente laat in een reactie weten dat het veiligheidsplan gewoon niet in orde was: “Nu een week voor de geplande datum nog niet aan de eisen voor een evenementenvergunning wordt voldaan, moeten we helaas de vergunning weigeren. Het feest moet immers ook veilig en verantwoord zijn voor de jongeren die het feest bezoeken.” Ze erkent wel dat de zaal ook nog eens bezet is deze dag.

De gemeente vindt een alcoholvrij feest voor jeugd in Pijnacker overigens een goed idee. “Het past prima in de gemeentelijke plannen om samen met allerlei partners in de gemeente het overmatig alcoholgebruik onder jongeren in onze gemeente terug te dringen. Maar ook voor een initiatief dat de gemeente een warm hart toedraagt, moeten de initiatiefnemers voldoen aan vergunningseisen. De gemeente heeft zich in dit geval flexibel opgesteld en meegedacht met de organisatoren van het feest”, aldus de woordvoerster van de gemeente.

Bezoekers van Young Wild and Free worden via de website op de hoogte gehouden van de locatiewissel. Overigens is er een extra artiest aan het programma toegevoegd, zo meldt de organisatie: JAYH (Bekend van onder andere 'Ik ga hard'). “'t Manneke” is gelegen op de grens tussen Berkel en Pijnacker aan de Leeweg 33. Het feest begint om 20.00 uur en gaat desgewenst door tot 00.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant