Afbeelding

Serdar start normen en waardencampagne DSVP

Sport 67 keer gelezen

Pijnacker - In een levendige presentatie waarin uiteenlopende spelsituaties werden getoond, vroeg de eredivisiescheidsrechter aan de 85 aanwezige selectiespelers, trainers, leiders en clubscheidsrechters naar hun oordeel. Güzöbüyük was op maandag 11 februari op uitnodiging te gast bij DSVP.

“Is dit rood, geel of helemaal geen kaart?” vroeg Serdar Gözübüyük herhaaldelijk aan de zaal aan de hand van geprojecteerde beelden. Naar de mening van de pas 27-jarige eredivisiescheidsrechter is gebrek aan kennis van de spelregels veel te vaak aanleiding voor opstootjes op en rond de Nederlands velden.

Hij had zich goed voorbereid. Op basis van gegevens van de KNVB wist hij te melden dat de gele en rode kaarten die scheidsrechters aan DSVP-spelers geven, doorgaans kaarten voor protesteren tegen scheidsrechtelijke beslissingen zijn. Die constatering werd blijkens het gejoel vanuit de zaal goed herkend. Hij gaf het advies niet te snel bij scheidsrechters te protesteren. En als je dat dan toch doet meer beheerst en respectvol te reageren.

Voorzitter Peter de Jong wees er in zijn dankwoord op dat DSVP veel aandacht aan het onderwerp respect zal blijven schenken. “In bijeenkomsten gaan we met scheidsrechters, leiders, trainers, leden en ouders in gesprek over de wijze waarop we bij DSVP met elkaar de sfeer op en rond onze velden plezierig kunnen houden. In de papieren Telstar van volgende week meer over het bezoek van scheidsrechter Gözübüyük aan DSVP.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant