DB1 spelen kampioenswedstrijd.
DB1 spelen kampioenswedstrijd.

Handbalkrakers bij Oliveo Handbal

Sport 111 keer gelezen

Pijnacker- Het gaat goed met Oliveo Handbal. De bouw van de nieuwe accommodatie in Keijzershof vordert gestaag. De bloeiende Pijnackerse handbalvereniging hoopt na de zomervakantie een flitsende start te maken in de nieuwbouwwijk in Pijnacker-Zuid.

De handbalvelden en de sporthal liggen daar zeer centraal tussen basisscholen en de wijk is goed bereikbaar, niet alleen vanuit de dichtbij gelegen wijken Koningshof, Klapwijk en Tolhek, maar ook vanuit Delgauw en het centrum van Pijnacker.

Dames B1 zaalkampioen?
De ambities van enkele teams liggen hoog. Zaterdag 16 februari wachten er een paar toppers. Om 13.15 uur speelt Dames B1 thuis onder leiding van Wouter van de Coevering en Ingrid Bruinen de kampioenswedstrijd tegen HVOS DB1. Het team staat met slechts één verloren wedstrijd fier bovenaan. Publiek is meer dan welkom de dames aan te komen moedigen!

Kampioenstitel in zicht
De herenselectie speelt dit seizoen onder leiding van trainer/coach Wim Jautze. De doelstelling was dit jaar handhaving in de hoofdklasse-D, maar op dit moment is zelfs de kampioenstitel haalbaar.
Zaterdagavond 16 februari speelt HS1 tegen concurrent Snelwiek HS1 thuis. Het gaat volgens coach Wim om een ‘sleutelwedstrijd’. Bij winst voor Oliveo is de voorsprong op Snelwiek vier punten, bij verlies nul punten en bij een gelijkspel drie punten. Genoeg ingrediënten dus voor een spannende pot handbal. De herenselectie gaat proberen de punten in Pijnacker te houden en er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. De wedstrijd begint om 20.30 uur in de ballonhal.

Thuis ongeslagen
De damesselectie speelt zaterdag 16 februari om 19.00 uur tegen Helius DS1 dat op de tweede plaats staat. De handbaldames van Oliveo zijn in de achtervolging; ze staan slechts één punt achter de twee koplopers Helius en DWS. In de uitwedstrijd was het een mooie strijd die Oliveo toen in de laatste minuut moest overlaten aan Helius dat met 23-22 won. De dames zijn sindsdien gegroeid en weten nu makkelijker met de spanning van de laatste minuten om te gaan.

Dat bleek vorige week toen ze een achterstand van twee doelpunten in de laatste minuten nog wisten om te zetten naar een overwinning. Over het algemeen doen de Oliveodames het erg goed als nieuwkomer in de eerste klasse, omdat ze bovenin meedraaien. Hopelijk houden ze de punten in huis door thuis ongeslagen te blijven. Net als voorgaande jaren zijn enkele jonge spelers uitgenodigd voor de Zuid Hollandse selectie. Jari Boer, Antoni Reniers en Nick Botermans zijn de uitdaging aangegaan een plekje te veroveren op het NK in Amsterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant