Afbeelding

Win kaarten voor Hans Klok

Algemeen 91 keer gelezen

LEZERSACTIE Pijnacker - Na zijn stormachtige succes op Londens Westend met zijn nieuwe show The Houdini Experience, zal Hans Klok, ’s werelds meest succesvolle en snelste illusionist, deze voorstelling nu voor het eerst in Nederland op de planken brengen.

Hans zal het publiek zeker in extase brengen, met de grootste illusieshow ter wereld, waarmee hij een eerbetoon brengt aan zijn grote voorbeeld Harry Houdini. Deze illusionist en ontsnappingskunstenaar, die ruim honderd jaar geleden de grootste superster van de showbiz wereld werd, door zijn gewaagde en vaak riskante illusies en ontsnappingen, werd een legende. Zijn naam leeft nu nog altijd voort, maar voor het eerst stapt Hans Klok, nu, met succes in Houdini’s voetsporen. Hij doet dat op zo’n spectaculaire wijze dat hij in Londen al de nieuwe Houdini werd genoemd. Dit was zeker een kroon op zijn, nu, 25-jarige carrière, zeker omdat Harry Houdini eigenlijk zijn grootste doorbraak ruim 100 jaar geleden in Londen maakte.

Bij al die lof was het mooiste compliment, dat Hans tot nu toe in zijn leven kreeg, de recensie in de gezaghebbende Daily Mail on Sunday over The Houdini Experience. Daarin werd hij op één lijn gesteld met Houdini. De krant schreef: “Illusionisten en ontsnappingskunstenaars zijn de afgelopen honderd jaar gekomen en gegaan, maar geen van hen heeft ooit de grote Harry Houdini kunnen overtreffen. Hans Klok heeft nu echter de geest van deze grote Amerikaanse stunt-artiest kunnen overbrengen in een groot spektakel. Het is tijd voor Hans Klok”.

Levensgevaarlijk
Met The Houdini Experience heeft Hans net als in Londen, gekozen voor de circusvorm. Hans zegt: “Tenslotte begon Houdini ook in het circus en circus en magie hebben een bijzondere band. Ze betoveren en verrassen jong en oud en in elke voorstelling moet men topprestaties leveren”. In The Houdini Experience zijn het ook illusies en ontsnappingen die niet zonder risico zijn. Hans zegt: “Ik heb nu ook bewust gekozen voor deze Houdini Experience, niet alleen omdat Houdini de grootste naam ooit was in de illusiewereld, maar ook omdat hij dus al 100 jaar geleden de eerste illusionist was die werkelijk levensgevaar op het toneel bracht.”

“Ik neem nu ook risico’s, zo heb ik mijn onderwater ontsnapping nog groter, nog riskanter en spannender gemaakt en de meest riskante illusie die ik tot nu toe heb gebracht is The Jaws of Datatu ‘De Klauwen van de Dood’. Daarbij wordt ik net als Houdini in een dwangbuis op mijn kop gehesen aan een touw. Dat touw wordt da in brand gestoken. Binnen zestig seconden kan het breken en zou ik naar beneden storten, als ik me in die tijd niet weet te bevrijden uit die dwangbuis. Dan is ondersteboven ook nog geboeid hangend aan dat touw een hele klus, waarbij het gaat om fracties van een seconde. Het is de grootste uitdaging, die ik ooit in een show gebracht heb”. Dit is echt Houdini in optima forma!

  • Van 11 t/m 13 januari in het World Forum Theater, Den Haag - Kassa 0900-3311333 (€0,45 p.m.) www.worldforum.nl

Kaarten winnen
Wil jij kans maken op felbegeerde tickets op een dag naar keuze? Mail dan direct naar martijn@telstar-uitgeverij.nl en zet in het onderwerp duidelijk Hans Klok Den Haag. Succes!

Uit de krant

Uit de krant