Afbeelding

Pijnackerse Douwe wint 32.600 euro

Actueel 72 keer gelezen

Amsterdam – Inwoner Douwe uit Pijnacker won afgelopen zondag 9 december een groot geldbedrag in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht. Douwe was een van de twee laatste kandidaten in de spelshow met Linda de Mol.

Hij besloot door het drukken op ‘de knop' het spel te verlaten en te kiezen voor een geldbedrag van 32.600 euro. Douwe was samen met 49 wijkgenoten uit Pijnacker uitgenodigd voor de wekelijkse RTL 4-spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht, waarin alle studiogasten strijden om de finaleplaats. Hij bleef als een van de twee laatste kandidaten over.

Alvorens de finale in te gaan, stond hij met de andere overgebleven kandidaat voor de knop. Hier liep een teller op tot een geldbedrag dat vooraf was bepaald. De kandidaten hadden beiden de keuze om op de knop te drukken en dit bedrag te incasseren in plaats van door te gaan naar het finalespel. Douwe drukte op de knop en ontving 32.600 euro.

Van 1 eurocent tot 5 miljoen euro
Van de in totaal 500 kandidaten blijft uiteindelijk één finalist over die het bekende Gouden Koffer Spel speelt. In dit spel kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Mieke uit Zwijndrecht in het finalespel 288.000 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant