Afbeelding

Waar is de fiets van Kees Hendriks?

Actueel 239 keer gelezen

Pijnacker - In de gedrukte Telstar van vorige week stond een stukkie over de fiets van Kees Hendriks. Ontvreemd op zijn erf, teruggevonden in Delfgauw, daar opgehaald door de politie maar daarna spoorloos. De politie zegt dat de fiets naar de gemeente toe is gegaan maar de gemeente ‘zweert’ dat de fiets daar niet is en nooit is geweest.

De feiten. Maandagavond 5 november gaan Kees en Ria Hendriks zoals gebruikelijk bridgen bij de PBC in het Parochiehuis. Bij thuiskomst zet Kees altijd zijn fiets tegen de schuur. Hij zet hem niet op slot, omdat het toegangshek van hun tuinbouwperceel aan de Hoefslag altijd met een druk op een knop wordt gesloten. Echtgenote Ria dacht midden in de nacht dat het hek niet dicht zat en drukte even op het bewuste knopje. Met als gevolg: het reeds dichte hek ging onbedoeld open.

De volgende morgen bleek de fiets van Kees ‘meegenomen’. Kees deed dezelfde dag bij de politie aangifte. Kees ontdekte op donderdag 22 november op Telstar Online zijn fiets bij de gevonden voorwerpen. De vinder bleek Aad van den Berg uit Delfgauw. Die meldde Kees dat de politie de fiets op dinsdag 13 november heeft opgehaald. Met drie man. Dus Kees naar de politie, maar daar konden ze de fiets niet vinden.

“De dienstdoende agent liep wel drie of vier keer naar de ruimte toe waar de fiets had moeten staan, maar hij stond daar niet. Ik bood diverse malen aan even mee te lopen en mee te kijken, maar dat mocht om onduidelijke redenen niet. Vervolgens was het verhaal dat de gemeente de fiets wellicht al had opgehaald. Ik ben bij het gemeentekantoor aan het Oranjeplein, bij de gemeentewerf op De Boezem en zelfs twee keer bij een depot aan de Molenweg in Nootdorp geweest, maar nergens bleek mijn fiets te zijn. Ene meneer Stam van de gemeente – een heel doortastende vent – zocht het uiteindelijk tot op de bodem uit en hij weet honderd procent zeker dat de gemeente de fiets niet heeft opgehaald bij de politie.”

Kees Hendriks is de maandag daarna weer naar de politie gegaan, maar daar konden ze nog steeds geen helderheid verschaffen. “Die fiets is gewoon weg en hoe dat is de vraag? Is-ie bij het bureau meegenomen? Heeft iemand bij de politie hem achterover gedrukt of verpatst, hoewel ik dat voorlopig nog weiger te geloven. Het zaakje klopt hoe dan ook niet. Dat zo’n agent vier keer heen en weer loopt naar de bewuste ruimte waar die fiets zou moeten staan, dat is toch al raar. En ook de stelligheid waarmee hij mij diverse malen vertelde dat ik daar zelf niet mocht meekijken. Je vraagt je af: wat ligt of staat daar voor geheims in dat hokkie?”

Vorige week bleek dat Aad van den Berg een foto van de fiets heeft gemaakt toen hij deze in beheer had. Kees Hendriks weet absoluut zeker dat het zijn fiets is. Eind vorige week is Kees nog een keer naar de politie gegaan waar een agent zei dat hij gezien heeft dat de gemeente de fiets ophaalde. De handhavers van de gemeente die dit soort werk doen, weten echter absoluut van niets, zo meldde een woordvoerder van de gemeente gisteren. Intussen is de fiets nog steeds spoorloos. Hopelijk komt er nog een deeltje 3 in dit vervolgverhaal, want dat zou kunnen betekenen dat de fiets alsnog boven water komt, al dan niet na recherchewerk door de politie… (SO)

redactie@telstar-uitgeverij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant