Afbeelding

Stanislas moet 1,8 miljoen bezuinigen

Actueel 41 keer gelezen

Pijnacker – Het Stanislascollege ontkomt niet aan de bezuinigingen van de nieuwe regering. De scholengemeenschap, met onder meer een vestiging in Pijnacker, moet 1,8 miljoen bezuinigen.

De heer Loogman, voorzitter van de centrale directie, bevestigt dit aan onze redactie. Hij benadrukt daarbij dat in principe heel veel overheidsinstellingen moeten bezuinigen en veel scholen waarschijnlijk zullen volgen. Het Stanislascollege haalt het grootste deel van de bezuinigingen in de personeelskosten: “Onze kosten gaan voor 80% uit naar salarissen van leraren, daarom is het logisch dat we daar naar moeten kijken. We hebben nu een taak om minstens 32 leraren, verspreid over zeven locaties, op een andere manier aan het werk te krijgen. Daar kunnen andere scholen binnen Lucas Onderwijs bij helpen”, aldus Loogman.

Verder worden de drie locaties in Rijswijk gereduceerd naar één. Op de H. Roland Holstlaan komt een vestiging voor enkel vmbo, met een apart gebouwdeel voor de Praktijkschool. Loogman laat weten dat de drie verschillende locaties in Rijswijk niet doelmatig genoeg waren en niet goed genoeg draaiden: “De havo- en vwo-leerlingen die nu op deze locaties in de onderbouw zitten, worden in Delft en Pijnacker ondergebracht. Dat gaat om ongeveer 90 leerlingen.”

Consequenties Stanislas Pijnacker
De bezuinigingen gaan in vanaf schooljaar 2013-2014. De leerlingen in Pijnacker zullen van de maatregelen weinig merken. Enkel dan dat ze misschien wat leerlingen uit Rijswijk in de klas krijgen of leraren zullen missen. “Wij willen juist de kwaliteit van het onderwijs waarborgen en daarom nemen we de bezuinigingen en consequenties serieus”, besluit Loogman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant