Nerveuze doorstromer

Actueel 5 keer gelezen

Nootdorp - De politie hield kort na middernacht woensdag 5 december een 21-jarige Hagenaar aan op een vermoedelijk gestolen fiets.

De verdachte viel op door zijn nerveuze gedrag, agenten controleerden hem. Al snel bleek hij een bekende doorstromer te zijn. De agenten constateerden dat de fiets geen slot had en dat de plek waar het framenummer hoort te zitten onleesbaar was gemaakt. De Hagenaar gaf aan dat de fiets van een familielid was, de agent vertrouwde dat verhaal niet en hield de man aan. De verdachte kon de eigenaar van de fiets niet aangeven, de politie onderzoekt nog of de fiets inderdaad gestolen is. Tot die tijd zit de man vast.

Doorstromer
De 21-jarige aangehouden verdachte is een jeugdige doorstromer. De politie heeft de aanpak van jeugdige doorstromers en veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Het korps ontwikkelde een persoonsgerichte aanpak (PGA) om deze verdachten nauwgezet te volgen en bij het plegen van strafbare feiten aan te houden. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt de politie zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant