Afbeelding

OUDHOF VERZWIJGT STOPPEN RYCK

Actueel 128 keer gelezen

Pijnacker - Het college van BenW van Pijnacker stelt de gemeenteraad vanavond voor om te stoppen met Ryck. Dat staat in een raadsvoorstel dat om 13.47 uur naar de raadsfracties is gestuurd.

Telstar Online had rond 14.15 uur een telefonisch interview met verantwoordelijk wethouder Nico Oudhof die in dat interview de indruk wekte dat het raadsvoorstel op dat moment nog naar de gemeenteraad gestuurd moest worden, omdat men nog in afwachting was van een brief van het Dagelijks Bestuur van Avalex.

De wethouder mag vanavond in de gemeenteraad verklaren waarom hij in het interview zo verkrampt omging met de nieuwe informatie cq het nieuwe voorstel. Namelijk dat het college van BenW ineens toch afziet van nog een jaar doorgaan met het project Ryck. Dat was namelijk vorige week nog het voorstel.
Het nieuwe raadsvoorstel is niet glashelder over de argumenten om nu toch te stoppen. Er staat dat nog een jaar doorgaan ‘te controversieel’ is. Er was onduidelijkheid gerezen over wie het financiële risico draagt, afvalinzamelaar Avalex of de gemeente. Nader overleg met het Dagelijks Bestuur (DB) van Avalex maandagmorgen zou die onduidelijkheid niet hebben weggenomen, schrijven BenW.

Toch staat ook in het voorstel dat het DB van Avalex bereid zou zijn om op 13 december aan het AB (Algemeen Bestuur) voor te stellen om het risico nog een jaar bij Avalex te laten. Blijkbaar wil het college niet het risico lopen dat het AB daarin niet meegaat met het DB. Even los van de inhoud: de communicatie over deze hele materie vanuit het college van BenW maakt een zeer verkrampte indruk.

Over zijn eigen ‘voortbestaan’ als wethouder was Oudhof wel helder: als het vertrouwen er niet meer is bij een meerderheid van de raad, dan stap ik op. De vergadering begint zometeen om 20.00 uur en is live te volgen. Je kunt ook naar het Bestuurscentrum. Daar krijg je koffie en koek! (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant