Het college verliet plotseling de zaal.
Het college verliet plotseling de zaal.

NIEUWE FINANCIELE FEITEN RYCK

Actueel 42 keer gelezen

LIVEFEED BREKEND Pijnacker - Wethouder Nico Oudhof zegt dat er "ruis" is ontstaan in afspraken en beloften tussen Ryck en de gemeente. Hij neemt geen verantwoordelijkheid meer voor het Ryck-project, zo meldde hij.

Op basis van nieuwe informatie kan hij niet langer achter het project staan: “Er is vanavond rond 19.00 uur financiële ruis ontstaan over het project en nieuwe informatie tevoorschijn gekomen", zo zei hij. Donderdagavond beslist de raad over het afvalproject.

Opmerkelijk genoeg vroeg het college aan het begin van de avond een schorsing aan en kwam Oudhof even later met een verklaring. Die houdt in dat in feite dat de stekker uit Ryck getrokken is en dat alleen nog gekeken zal worden naar alternatieven om afval gescheiden op te halen.

Update 21.34 uur
De fracties gaan as we speak in beraad over de voortgang.

Update 21.35 uur
Raadslid Frank van Kuppeveld (CDA) noemt de situatie op Twitter "Bizar". 

Update 21.41 uur
TelstarTV sprak vorige week nog met een hoopvolle wethouder. Kijk hier naar de uitzending.

Update 21.43 uur
De grote vraag is natuurlijk: wie heeft wat en waarom achtergehouden? Was dat bewust of onbewust? Hoe kan het dat de wethouder pas vanavond rond 19.00 uur ineens nieuwe informatie kreeg over het financiële plaatje en van wie?

Update 21.45 uur
Formeel moet de raad nog gaan beslissen over de voortgang van Ryck. Er is druk overleg gaande.

Update 22.10 uur
Er is nog steeds een schorsing gaande. 

Update 23.01 uur
Raad is weer begonnen. 

Update 23.08 uur
Eerlijk Alternatief, SGP, Leefbaar en GBPN zeggen vertrouwen op in wethouder Oudhof.

Update 23.33 uur
Oudhof geeft uitleg en zegt nogmaals de raad niet onvolledig te hebben geïnformeerd. Hij is vanavond overvallen door de “ruis” op de lijn. Nog steeds is onduidelijk wat er precies aan de hand is en wie dit heeft ontdekt. VVD wil uitleg in brief en uitstel geven. Debat volgt dan later.

Update 23.45 uur
De wethouder Peter van Haagen hoorde dat het vervolg van de pilot niet tegen een zogenaamde fixed price is, maar zowel de winst als verliest onverkort voor de gemeente is. Waarschijnlijk omdat de partners niet van plan zijn op te draaien voor de tot nu toe verliesgevende organisatie Ryck. 

Update 23.51 uur
Waarom dit lijk nu pas uit de kast komt is een raadsel. Alle partijen willen antwoorden van wethouder Nico Oudhof. Hij krijgt een week de tijd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant