PvdA is verbaasd over fietsverbod

Actueel 30 keer gelezen

Pijnacker - Het ombudsteam van de PvdA in Pijnacker-Nootdorp kreeg kort geleden twee opmerkelijke klachten binnen. Twee bewoners kregen van de politie een waarschuwing voor het overtreden van het fietsverbod op het Raadhuisplein en in het Emmapark ter hoogtevan de winkels.

"Het gaat hier om inwoners die niet meer zo goed ter been zijn, maar nog wel goed kunnen fietsen", zegt raadslid Jan Zandijk. "Voorheen was het geen enkel probleem dat zij hun boodschappen op de fiets haalden, maar het lijkt ineens niet meer te mogen. Daarnaast kwam het bericht dat iemand pleitte voor het aanleggen van een fietsstrook op het Raadhuisplein. Ook zij verzet zich tegen het fietsverbod."

De PvdA maakt zich zorgen over dit fietsverbod. Het betekent dat een groep inwoners niet meer gemakkelijk bij de winkels kan komen. Namens de PvdA heeft Zandijk de wethouderdoor middel van schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. Jan Zandijk geeft aan:”Hopelijk is de situatie snel opgelost. Niet alleen ouderen, maar bijvoorbeeld ook met een fiets met kinderen in de zitjes en volle boodschappentassen kun je niet hele einden lopen. De PvdA vindt dat onze winkels gemakkelijk bereikbaar moeten zijn voor fietsers en door deze maatregel lijkt dat voor de winkels in Pijnacker niet meer het geval. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant