“De sporter ontvangt een compleet uitgewerkt persoonlijk advies.”
“De sporter ontvangt een compleet uitgewerkt persoonlijk advies.”

Pauline: “Bewegen is zo verschrikkelijk belangrijk”

Algemeen 72 keer gelezen

ADVERTENTIE Pijnacker - Pauline Kloeg houdt zich op veelzijdige wijze bezig met anderen leren op een gezonde manier af te vallen en op gewicht te blijven. Haar programma’s zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen in iedere leeftijdscategorie. Dat ze bewegen hoog in het vaandel heeft staan, bewijst haar groep Nordic Walking en het geven van persoonlijk sportvoedingsadvies.

Als gediplomeerd voedings- en gewichtsconsulent begeleidt Pauline Kloeg gezonde mensen met over- of ondergewicht. “Individueel en in groepsverband maar ook een eenmalige voedingscheck en coaching per email. Verder verzorg ik regelmatig workshops en voorlichtingsbijeenkomsten en ik geef sportvoedingsadvies”, vat ze haar activiteiten samen. In al haar programma’s werkt ze met ‘normale’ voeding. “Hiermee kan je een gezond eetpatroon volhouden, daar geloof ik heilig in. Ik werk dus niet met pilletjes en poedertjes want als je daarmee stopt dan vliegen de kilo’s er weer aan. En veel lightproducten kan je ook maar beter laten staan, als er bij de ingrediënten woorden staan die je niet kan uitspreken, is dat veelal niet goed.”

Sportdrankjes
Pauline is ook in het bezit van de specialisatie sport en voeding. “In een traject van totaal drie weken geef ik advies aan sporters, op zowel wedstrijd- als recreatiefniveau, over het aanpassen van hun voeding. Na het intakegesprek houden zij twee weken een voedings- en trainingsdagboek bij waarin ze invullen hoeveel ze sporten en wat ze eten.” Op basis van deze gegevens maakt Pauline een analyse. “De sporter ontvangt dan een compleet uitgewerkt persoonlijk advies in een handig bewaarmapje. Ik geef daarin aan wat en ook waarom ze het beste kunnen eten op trainings-, wedstrijd- en rustdagen. Daarnaast geef ik een lijst met tussendoortjes en recepten van zelf te maken sportdrankjes die veel lekkerder, gezonder en bovendien goedkoper zijn dan die uit de winkel.”

Topsporter
Op zaterdagochtend gaat Pauline op pad met een groep Nordic Walkers. “Bewegen is zo verschrikkelijk belangrijk en met dit programma is het gewoon lekker bewegen op recreatief niveau. Elke week starten we vanaf een andere locatie en lopen we wisselende routes van zo’n vier, vijf kilometer. Net als deze deelnemers is iedereen die aan sport doet en steeds een stapje verder komt in mijn ogen een topsporter.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant