Oudhof: Ryck de kans geven zich verder te ontplooien.
Oudhof: Ryck de kans geven zich verder te ontplooien.

Ryck donderdag in de gemeenteraad

Actueel 45 keer gelezen

Pijnacker - In de commissie Bestuur is deze week fel gedebatteerd over de voortgang van het afvalinzamelingproject Ryck. Het plan van het College om drie jaar door te gaan werd resoluut door een meerderheid van de partijen van tafel geveegd. De commissie wil alternatieven zien.

Volgende week donderdag valt de finale beslissing in de gemeenteraad (*). Wethouder Nico Oudhof verwacht dat het project met een jaar wordt verlengd en hij ondertussen de mogelijkheden kan verkennen voor alternatieven. “We moeten goede alternatieven onderzoeken en Ryck de kans geven zich verder te ontplooien”, zo zei hij.

Oudhof gaf afgelopen woensdag, een dag na de commissie Bestuur, een exclusief interview aan TelstarTV en vertelde onder andere dat één jaar doorgaan met Ryck de burger niet direct geld gaat kosten, omdat dit uit reserves kan worden betaald. Ook benadrukte hij in een vraaggesprek met onze redactie dat er geen sprake is van een boeteclausule indien met stopt met het project. Bekijk hieronder het interview.

* De gemeenteraad is aanstaande donderdag vanaf 20.00 uur live te volgen via onze website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant