Afbeelding

Dura Vermeer hoopt wél op Bleizo

Actueel 18 keer gelezen

Regio - Een groep initiatiefnemers rondom een centrum voor duurzaamheid en innovatie gerelateerd aan de top- en breedte sport ziet de komst van het Factory Outlet Center voor het gebied Bleizo als een belangrijke toegevoegde waarde voor vestiging. Dat stellen de initiatiefnemers bouwconcern Dura Vermeer, technologiebedrijf Siemens en ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV.

Het centrum voor duurzaamheid en innovatie gerelateerd aan de top- en breedte sport, met als werktitel TranSportium, verwacht per jaar minimaal 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee afhankelijk van een OV knooppunt Bleizo. Veel van de bezoekers zullen gebruik maken van het OV-knooppunt Bleizo. Dit aantal is echter veel minder dan de OV bezoekers van het Factory Outlet Center, aldus de initiatiefgroep.

Als Provinciale Staten een positief besluit neemt over het Factory Outlet Center schept de Provincie de noodzakelijke condities voor het OV knooppunt en daarmee de vestiging van het TranSportium in Bleizo, zo laat men weten. Een meerendeel van de Statenfracties gaf gisteravond echter een negatief signaal af en ziet de komst van Bleizo niet zitten. Ook lokale winkeliers zijn meer dan huiverig.

Bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, Albert van der Touw laat weten: “Siemens, Dura Vermeer en Royal HaskoningDHV ondersteunen van harte de komst van het Factory Outlet Center Bleizo. De Provincie mag deze unieke kans op private investeringen en versterking van de regionale economie niet laten lopen, zeker niet in deze tijd”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant