BOZE WINKELIERS NAAR PROVINCIEHUIS

Actueel 69 keer gelezen

BREKEND LIVE Pijnacker - Bij het Provinciehuis in Den Haag wordt vanavond door de Statenfracties gesproken over de komst van het Outlet Centre Bleizo. Gedeputeerde Govert Veldhuijzen zal dan verantwoording afleggen over de eerdere beslissing om onder voorwaarden in te stemmen met het superwinkelcentrum tussen Bleiswijk en Zoetermeer.

Dat de kwestie leeft blijkt wel, want er zijn maar liefst 14 insprekers. Ongeruste winkeliers uit de hele regio zullen zich vanavond ook melden aan de poorten van het provinciehuis, zo zegt een betrouwbare bron tegenover onze redactie. “Wij bundelen nu de krachten met andere gemeenten en zullen vanavond laten zien dat wij het totaal niet eens zijn met de plannen”, zo zegt hij. "We protesteren op een nette manier", benadrukt hij.

Het te bouwen Outlet Centre Bleizo van dik 20.000 vierkante meter ligt behoorlijk onder vuur. Het levert naar verwachting meer dan 4 miljoen bezoekers op, een splinternieuw station en 700 arbeidsplaatsen, maar de lokale en regionale middenstand zijn vreselijk huiverig voor het project en vrezen voor omzetverlies. Kijk vanaf 19.00 uur live naar het debat, dat kan hier. Op woensdag 12 december valt de definitieve beslissing.

Onze redactie belde aan de vooravond van het debat met persvoorlichter Paul te Grotenhuis van de branchevereniging cbwmitex.nl.

Ook zochten wij zojuist nog even contact met Cees Dicke, ondernemer uit Bleiswijk, secretaris van de lokale winkeliersvereniging en mede-initiator van het protest van vanavond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant