Is dit straks de toekomst?
Is dit straks de toekomst?

SAMENWERKING MET ZOETERMEER

Actueel 89 keer gelezen

BREKEND Pijnacker - De colleges van B&W in Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp willen de komende jaren intensief met elkaar samenwerken. Als buurgemeente hebben zij al sterk met elkaar te maken. "Hun kracht ligt in buiten- stedelijk wonen en hun vele groengebieden", zo zegt een woordvoerder.

Beide colleges hebben zojuist besloten om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Deze overeenkomst wordt nu aan de beide gemeenteraden voorgelegd. Met deze samenwerking wordt de bestuurlijke slagkracht van beide gemeenten in de regio vergroot en kosten bespaard. Burgemeester Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp: "Op het gebied van jeugdzorg, AWBZ en de WMO krijgen de gemeenten de komende jaren steeds meer verantwoordelijkheden. Door de samenwerking kunnen wij die nieuwe taken nog beter uitvoeren." Burgemeester Aptroot van Zoetermeer: "Ook in de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld Belastingen, trekken we samen op. De komende tijd inventariseren wij of er mogelijkheden voor samenwerking zijn binnen interne en externe dienstverlening. Veel kansen die wij graag samen aanpakken."

Vervolg op Intentieverklaring
In december staat de samenwerkingsovereenkomst op de agenda van beide gemeenteraden. Daarna wordt de overeenkomst in januari 2013 officieel ondertekend. De samenwerkingsovereenkomst is een vervolg op de ondertekening van de Intentieverklaring die op 31 oktober 2011 plaatsvond. Vanaf dit moment is deze intentie doorontwikkeld tot de overeenkomst. Door op meer terreinen samen te werken zijn beide gemeenten beter in staat om het woon- en werkklimaat op het door inwoners en ondernemers gewenste peil te houden. Beide colleges verwachten door de verdergaande samenwerking een nadrukkelijkere rol te vervullen voor het zuidelijk deel van de Randstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant