Afbeelding

Verkeersmaatregelen in 't centrum

Actueel 132 keer gelezen

Pijnacker - Het plein en de straten rondom het winkelcentrum Ackershof zijn opnieuw ingericht. Inmiddels zijn de verkeersborden geplaatst en vanaf 26 november werken ook de pollers -de beweegbare paaltjes- voor het bevoorraden van de winkels.

Om een bekeuring te voorkomen, heeft de gemeente alle regeltjes online op een rij gezet. De belangrijkste headliners:

Voetgangersgebied
Het Raadhuisplein, Emmapark (deel tot Kerkweg) en Julianalaan (ter hoogte van Rabobank) is voetgangersgebied. Ook de Kerkweg tussen de Oostlaan en de uitrit van de parkeergarage is voetgangsgebied geworden. Hier is alleen bevoorradingsverkeer naar de laad-en loszone en naar het Emmapark-Raadhuisplein toegestaan en auto’s van gehandicapten.

Fietsen
Fietsen door het centrum kan alleen als de winkels gesloten zijn, dus op zondag en ’s avonds van 19.00 uur tot de volgende ochtend 10.30 uur. Let wel: dit geldt dus voor fietsen, niet voor bromfietsen. "Voorkom een bekeuring en plaats je fiets in een van de vele fietsenrekken", zo luidt het advies van de gemeente.

Laden en lossen
Aan de Oostlaan en de Kerkweg zijn ruime laad- en loszones gemaakt voor leveranciers. Dichter bij de winkels laden en lossen kan ook, maar alleen tijdens de laad- en lostijden: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 07.00 uur-10.30 uur en van 18.00-19.00 uur.op woensdag, marktdag, van 06.00-08.30 uur, van 13.00-15.00 uur en van 18.00-19.00 uur. Bezoekers van het centrum kunnen parkeren in de parkeergarage, ook voor het afhalen van goederen. De eerste twee uur zijn gratis.

Pollers in werking
De toegang tot het voetgangersgebied wordt naar verwachting vanaf maandag 26 november geregeld met pollers. Tijdens de bevoorradingstijden kunnen vrachtauto’s -tot 12m- het gebied inrijden via de poller op de hoek Kerkweg-Emmapark. De uitgang is alleen via de Julianalaan, rechts de Stationsstraat in. Dit kan tot uiterlijk een half uur na het einde van de venstertijd! Het Emmapark is vanaf de Emmastraat verboden voor vrachtverkeer.

Ontheffing
Bewoners van het Emmapark die in aanmerking komen voor ontheffing kunnen altijd in- en uitrijden. Dit geldt ook voor de hulpdiensten. Zij worden hierover nader geïnformeerd. Anderen die buiten de venstertijden met hun auto toegang tot het gebied willen hebben kunnen een ontheffing aanvragen via www.pijnacker-nootdorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant