Oplaadpalen voor elektrische auto’s

Actueel 46 keer gelezen

Pijnacker - Op centrale locaties in de gemeente komen publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s. Elke laadpaal heeft één gereserveerde parkeerplaats. In totaal zijn er straks zeven laadplekken in de gemeente.

De laadpalen zijn gepland op het Oranjeplein, bij de Sportlaan en aan Laan van Nootdorp. Daarnaast worden nog twee (algemene) laadpalen met gereserveerde parkeerplaats aangelegd aan de Enk en bij het informatiecentrum Keijzershof naar aanleiding van particuliere aanvragen. In Delfgauw staan al twee laadlocaties, bij tankstations BP Emerald en Esso aan de A13. Alle laadpalen zijn voor algemeen gebruik.

Eerste kwartaal 2012
In de Gemeenteberichten staat deze week het bijbehorend verkeersbesluit voor de aanwijzing van de gereserveerde parkeerplaatsen gepubliceerd. Als hier geen bezwaren op komen, dan worden eerste kwartaal 2013 de parkeerplaatsen gerealiseerd. Direct omwonenden van de beoogde parkeerplaatsen hebben hier al een brief over ontvangen.

Stimuleren duurzame mobiliteit
"Met de e-laadpalen draagt de gemeente bij aan de landelijke infrastructuur voor laadpunten voor elektrische auto’s. Bovendien past het bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. De e-laadpalen worden gefinancierd door de stichting e-laad", aldus een woordvoerder. Stichting e-laad plaatst en onderhoudt publieke oplaadpunten voor elektrische auto's. Kijk voor meer informatie over het gebruik van de laadpalen op www.e-laad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant