Afbeelding

Delfgauwenaar wint prestigieuze prijs

Actueel 87 keer gelezen

Delfgauw - De 14e European Testing Excellence Award is gewonnen door dorpsgenoot Bob van de Burgt van Professional Testing.

Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar tijdens de gala-avond van de EuroSTAR conferentie uitgereikt aan een softwaretester die zijn of haar leiderschap in, en bijdrage aan, het vak softwaretesten meer dan bewezen heeft. EuroSTAR is de grootse softwaretest gerelateerde conferentie van Europa, die dit jaar werd gehouden van 5 tot en met 8 november in Amsterdam.

De 14e European Testing Excellence Award is gewonnen door Bob van de Burgt van Professional Testing. Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar tijdens de gala-avond van de EuroSTAR conferentie uitgereikt aan een softwaretester die zijn of haar leiderschap in, en bijdrage aan, het vak softwaretesten meer dan bewezen heeft. EuroSTAR is de grootse softwaretest gerelateerde conferentie van Europa, die dit jaar werd gehouden van 5 tot en met 8 november in Amsterdam.

Delfgauwenaar Bob van de Burgt was de eerste persoon ooit in Nederland die is afgestudeerd op het onderwerp softwaretesten, dit was in 1994. Daarnaast heeft hij een hele grote bijdrage geleverd aan de testmethodes TestFrame (1999) en Risk and Requirement Based Testing (2003) en de boeken “TestFrame” en “Succesvol Testmanagement” die deze methodes beschrijven.

Verder was Bob meer dan 10 jaar bestuurslid van TestNet, waarvan 6 jaar als voorzitter. Een periode waarin TestNet uitgroeide tot één van de grootste SIGIST van Europa. Ook is hij al jarenlang de Nederlandse EuroSTAR Country Ambassador, was hij in 2008 de Programme Chair van EuroSTAR en heeft hij tijdens zijn werk ontelbare testers opgeleid en gecoacht. Kortom er was alle reden om "onze" Bob van de Burgt dit jaar de European Testing Excellence award toe te kennen en het is een mooie beloning voor zijn jarenlange inzet voor de softwaretest wereld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant