Draagvlak Bleizo brokkelt af

Actueel 40 keer gelezen

Pijnacker - Eerder deze week werd een persconferentie gecancelled van Gedeputeerde Staten (GS) waarin het standpunt over Bleizo Factory Outlet in Bleiswijk-Zoetermeer naar buiten zou worden gebracht.

Een woordvoerder kon niets zeggen over de plotselinge afgelasting. Nog diezelfde dag werd bekend dat ook de statenfractie van de PvdA, geen steun geeft aan het omstreden project. Opmerkelijk, want de PvdA in Lansingerland is juist de grote promotor van het super winkelcentrum. Het CDA Den Haag laat inmiddels ook weten niet veel te zien in het het project. "De komst van FOC zal niet gunstig zijn voor de ondernemers in Den Haag en wat ons betreft mag de gemeente deze zorgen, samen met andere gemeenten in de regio, best wat steviger voor het voetlicht brengen”, zo meldt een woordvoerder.

Onlangs bracht het Stadsgewest Haaglanden een positief advies uit om tussen Zoetermeer en Bleiswijk een outletcenter te bouwen van dik 20.000 vierkante meter. Het levert naar verwachting meer dan 4 miljoen bezoekers op, een splinternieuw station en 700 arbeidsplaatsen. De lokale en regionale middenstand is vreselijk huiverig voor het project. Maar als het aan de investeerders ligt, opent Factory Outlet Bleizo in 2016 al haar deuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant