Afbeelding

Klaas de Vries praat wel met Kat

Actueel 353 keer gelezen

Pijnacker - Al geruime tijd is de secretaris-generaal van het ministerie van justitie, de heer Joris Demmink, in opspraak. Recentelijk lijkt dat zelfs in een stroomversnelling te verkeren, mede door een publicatie in het Algemeen Dagblad.

Volgens hardnekkige geruchten zou Demmink, die vorige week met pensioen ging, betrokken zijn bij illegale praktijken waarbij minderjarige jongens aanwezig zijn. Daarnaast wordt betrokkenheid bij de Rolodex-zaak, het Anne Frankplantsoen en de opsluiting van Baybasin gesuggereerd.

Anderen, waaronder Ivo Opstelten, Piet-Hein Donner en Ernst Hirsch Ballin, verwijzen dit naar het rijk der fabelen en sommigen scharen dit zelfs onder homo-haat. Opvallend is dat er vermoedens zijn dat er kindermisbruik plaats heeft gevonden in de jaren negentig in Turkije. Van de kant van de heer Demmink wordt aanwezigheid in dat land in die periode ontkend.

Onderzoeksjournalist en complotdenker Micha Kat van klokkerluideronline.net klampt al jaren menig politicus op het Binnenhof aan. Hij eist een grondig onderzoek naar de zaak. Steevast lopen politici door of ontwijken vragen over de affaire Demmink.

Inwoner van Pijnacker, oud PvdA-minister Klaas de Vries, momenteel lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, wilde wel luisteren naar de vragen van Kat en sprak in een spontaan interview ruim 20 minuten over de zaak. Deze beelden staan op YouTube.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant