Afbeelding

Hanneke verlaat woest gemeenteraad

Actueel 79 keer gelezen

VIDEO Pijnacker - Politica Hanneke van de Gevel van de partij Eerlijk Alternatief heeft vanavond woedend de raadsvergadering verlaten.

Woensdagavond zou het afvalproject Ryck uitgebreid aan de orde komen in de raad, maar werd op verzoek van het CDA doorgeschoven naar volgende maand. Het had de schijn van een-tweetje tussen het CDA en wethouder Nico Oudhof om zo een discussie te ontwijken, vermoedt de politica.

Zestig vragen
“De raad heeft antwoord gekregen op ruim zestig vragen, dan kunnen we toch gewoon een debat gaan voeren?”, zegt ze nadat ze de zaal heeft verlaten. Fractievoorzitter Bob van der Deijl van het CDA wil echter van de verantwoordelijk wethouder een aantal alternatieven gepresenteerd zien en uitgewerkte scenario’s rondom Ryck en daarna pas het debat voeren. Toen duidelijk werd dat er vanavond dus niet wordt gesproken over het project, verliet Van de Gevel boos het pand. “Ik heb de hele dag aan een pleidooi gewerkt over Ryck. Er is kennelijk een binnen- én een buitenraad,” concludeert ze.

Schandalig
Opmerkelijk genoeg vroeg de hele oppositie in de commissie Bestuur eerder al om soortgelijke alternatieven en scenario’s, maar wilde Oudhof hier toen niets van weten, zo stelde Geurt Visser van GemeenteBelangen, die wel bleef zitten, maar het een-tweetje van vanavond ‘schandalig’ vond.

Kosten
Pijnacker-Nootdorp heeft als gemeente waar de proef wordt gehouden bedongen dat zijn geen financieel risico loopt. Avalex heeft het risico en betaalt de kosten. Die zijn intussen flink opgelopen. Wil de gemeente verder met dit systeem dan moeten inwoners van Pijnacker-Nootdorp dit gaan betalen. Dit kan oplopen tot 15 euro per huishouden per jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant