Afbeelding

Stadsgewest zegt ja tegen Outlet

Regio 71 keer gelezen

BREKEND Lansingerland - Stadsgewest Haaglanden heeft groen licht gegeven voor de bouw een gigantisch winkelcentrum tussen Bleiswijk en Zoetermeer. Het Dagelijks Bestuur (DB) heeft ingestemd voor een zogenoemde Factory Outlet Center (FOC) bij Bleiswijk-Zoetermeer (Bleizo).

Winkeliers in de gemeente Lansingerland en de regio zijn huiverig voor de komst van het winkelcentrum. Bijna alle partijen hebben hun twijfels over het Outlet Center, vooral omdat winkels in de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer het nu al erg moeilijk hebben. De extra concurrentie (20.000 m2) komt voor hen dus extra ongelegen. Volgens de initiatiefnemers zal het Outlet Center juist een toeristische trekpleister worden waar miljoenen mensen per jaar merkartikelen komen kopen voor een zachte prijs.

"Het DB stemde in onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat wordt geborgd dat in het FOC geen reguliere detailhandel komt, die niet in het hoogwaardige concept past. Het FOC moet een exclusief gehalte krijgen om de concurrentie met de bestaande detailhandel te minimaliseren. Een FOC trekt een miljoenenpubliek aan dat met zijn bestedingen voor netto 700 extra banen zorgt", zo meldt een woordvoerder van Stadsgewest Haaglanden.

Vervoersknooppunt
Ook om andere overwegingen adviseert het Stadsgewest positief. "Bleizo zal onderdeel uitmaken van StedenbaanPlus (versterking van het OV netwerk in de zuidelijke Randstad). Hier komen trein, Randstadrail, bus en fiets bij elkaar. Het FOC levert miljoenen reizigers voor het nieuwe vervoersknooppunt Bleizo. Met een vlotte aansluiting op de A12 ontstaat hierdoor een goede P+R gelegenheid en daarmee OV-ontsluiting van de regio", aldus de zegsman.

In 2015 gereed
De Provincie Zuid Holland en het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo hadden om advies gevraagd over het plan voor het realiseren van een Factory Outlet Center (FOC) in Bleizo. Als ook de Provincie groen licht geeft is het FOC volgens planning in 2015 gereed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant