Afbeelding

Eigen website voor Markt Nootdorp

Actueel 576 keer gelezen

Nootdorp - Sinds enkele weken heeft Markt Nootdorp een eigen website: marktnootdorp.nl. De website is een particulier initiatief van een bewoonster op de Markt. Wij vroegen de initiatiefneemster naar de beweegredenen.

“Ik heb de website opgezet omdat er het laatste jaar minder positief nieuws over de Markt in Nootdorp is geweest en dat heeft de naam geen goed gedaan. En dat vind ik jammer want het is hier uitermate fijn wonen. We hebben in het begin veel problemen gehad met hangjeugd en afgelopen winter de oplichter met de ijsbaan die ons negatieve in het nieuws bracht. Daarna leek het de goede kant op te gaan met de komst van de weekmarkt. Maar helaas blijkt de weekmarkt niet het succes waar men op had gerekend."

Ze vervolgt: "Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er nog altijd aardig wat bedrijfsruimten leeg zijn en dat de gemeente geen vergunning voor detailhandel wil afgeven voor die ruimten. Er is dus geen kans op gezellige winkels die publiek naar de Markt trekken. Men is van mening dat er al voldoende detailhandel is maar ik zou zeggen, laat de ondernemers dat zelf maar bepalen. Maar nee, het mag niet en dat is eigenlijk één van de grootste problemen die ervoor zorgen dat het heel moeilijk is om van de Markt en van de weekmarkt een succes te maken."

Bovendien is er weinig contact tussen bewoners en ondernemers en ook de samenwerking tussen ondernemers onderling kan wel een duwtje in de goeie richting gebruiken, vindt ze. "Soms zijn er leuke activiteiten op de Markt waar te weinig mensen over geïnformeerd zijn. Dat kan beter dacht ik en daarom eerst maar eens een website opgezet. Een aantal positief ingestelde ondernemers heeft al aangegeven graag mee te willen werken aan nieuwe activiteiten dus het begin is er. Op de website marktnootdorp.nl proberen we zoveel mogelijk de laatste nieuwtjes te plaatsen. Je kunt er terugvinden welke bedrijven gevestigd zijn op de Markt en uiteraard ook in de omgeving. Zo is er het nieuwtje dat de kaasboer die op woensdag op de weekmarkt staat nu ook op zaterdag met een kleine kraam langs de Markt aanwezig zal zijn."

Tot slot: "Er is inmiddels ook weer een bordje verhuurd verschenen op één van de nog leegstaande ruimten en binnenkort zullen we zeker laten weten welk bedrijf daar komt. Als er bijzondere activiteiten zijn dan willen we graag een seintje zodat we bewoners en belangstellenden daarover kunnen informeren. Er is uiteraard ook een twitter- en facebookaccount. Wat we eigenlijk nog nodig hebben is iemand die zin en tijd heeft om de motor te zijn achter het organiseren van leuke evenementen. Maar die vinden we vast ook nog wel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant