Bij de stembureaus in Nootdorp stonden rond 19.00 uur lange rijen.
Bij de stembureaus in Nootdorp stonden rond 19.00 uur lange rijen.

Hertelling stemmen Pijnacker-Nootdorp

Actueel 128 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp heeft pas vanmorgen rond 11.00 uur de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer bekendgemaakt, omdat er gisteravond iets fout is gegaan met de administratieve afhandeling.

Op een stembureau in Delfgauw waren de functionarissen vergeten het zogenoemde proces-verbaal met alle benodigde gegevens in te vullen. Ze leverden een blanco proces-verbaal in en dan geldt de regel dat alle stemmen van alle stembureaus opnieuw moeten worden geteld. Dat is met ruim 28.000 stemformulieren een enorme klus die pas in de loop van deze morgen kon worden afgerond.

Het proces-verbaal alsnog invullen op het gemeentekantoor zou fraude betekenen. Dat moet gebeuren op het stembureau zelf in aanwezigheid van en ondertekend door de drie stembureauleden. Een en ander is gemeld door een woordvoerder van de gemeente. Hij zegt erbij dat de ‘voorlopige uitslag’ nog wel binnen de tijd is gemeld bij het hoofdstembureau in Leiden. “De uiterste tijd is 13.00 uur vandaag. Dat we spreken van de voorlopige uitslag komt, omdat de uitslag pas definitief wordt zodra het hoofdstembureau alles in orde bevindt. Dat is overigens een normale gang van zaken en dat heeft dus niets te maken met de hertelling”, aldus de woordvoerder die nog niet kon melden welk stembureau het proces-verbaal blanco niet had ingeleverd. (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant