Foto: Familie Ramdien
Foto: Familie Ramdien

WAAR IS HET MONUMENT VOOR SANDJAI?

Actueel 371 keer gelezen

Het monument aan de Delfgauwseweg voor de in 2010 verongelukte Sandjai Ramdien is verdwenen. Vrienden en familie van de jongen zijn er kapot van.

De vader van Sandjai sprak vanmiddag persoonlijk met onze redactie en doet een oproep aan iedereen die ook maar iets weet over de verdwenen spullen. “Het is nu twee jaar en vier maanden na het ongeluk. Het is nog elke dag vreselijk zwaar voor ons. Bij het monumentje kwamen we graag samen, daar vonden wij troost. Ik begrijp niet wie zoiets doet”, zo zegt hij.

De gemeente Delft heeft aangegeven het monument niet te hebben weggehaald en officieus hebben we ook van Pijnacker-Nootdorp begrepen dat hier geen sprake van is. De grote vraag is dus wie en waarom het monument heeft verwijderd. Bij de herdenkingsplek stonden beeldjes, hing een tshirt van AC Milan, de favoriete club van Sandjai en brandde altijd een kaarsje. Wie weet waar deze spullen nu zijn? Mail naar onze redactie of bel met de politie via 0900-8844. Er is inmiddels door de familie Ramdien aangifte gedaan.

In april 2010 reed een meisje uit Pijnacker onder invloed van alcohol, met hoge snelheid en zonder rijbewijs over de Hoflaan in Delfgauw. Rond middernacht verloor ze de macht over het stuur en raakte een bijrijder zwaargewond. De 17-jarige Sandjai Ramdien uit Pijnacker zat op de achterbank en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het meisje zit een gevangenisstraf uit van dertig maanden en kreeg van de rechter vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant