Afbeelding

‘Pak slaag voor vandalen Emerald’

Actueel 38 keer gelezen

Delfgauw - Een bewoner van de wijk Emerald is woest vanwege de recente vernielingen in zijn wijk. Als hij weet wie de daders zijn, dan zijn ze nog niet jarig, zo laat hij weten. “Ze kunnen een pak slaag verwachten als ze een keer op heterdaad betrapt worden.”

“Het veiligheidsgevoel in het zogenaamd vreedzame Emerald wordt weer eens op de proef gesteld”, zo begint hij zijn betoog. Ditmaal zijn namelijk de speeltoestellen bij woongemeenschap Het Carré in brand gestoken. “De politie neemt het alleen ter kennisgeving aan, dus moeten we hier nu ook al camera’s opgehangen worden om dit hufterige gedrag te bewijzen? Ik heb geen bewijzen, maar wel vermoedens hoor.”

De woedende wijkbewoner vindt dat een deel van dit gedrag ontstaat omdat ouders niet op hun kinderen letten. Hij wil ze via de media dan ook confronteren met de daden van hun kroost. “Nu weer een kinderglijbaan en een klimrek! Ik hoop dat de daders en hun ouders dit lezen en dat ze eens gaan nadenken!” Er worden volgens deze klokkenluider regelmatig plantenbakken en picknicktafels omgegooid in wijk, maar ook zijn ernstigere vernielingen en brandstichting aan de orde. Naam en adres van deze kokende schrijver zijn bekend bij onze redactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant