Afbeelding

Spectaculaire arrestatie op A13

Actueel 97 keer gelezen

UPDATE Delfgauw - Op de A13 is vanmiddag een auto tot stilstand gebracht door de politie. Volgens een ooggetuige reed de bestuurder tegen het verkeer in.

De man is door de politie overmeesterd en aangehouden, nadat al spookrijdend een achtervolging was ingezet. Wat er precies aan de hand is geweest of aan vooraf is gegaan is nog niet duidelijk. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om een Belg. "Net op de A13 een zwarte BMW met Belgisch kenteken aangehouden door politie met getrokken pistolen", schrijft iemand op Twitter.

Update. Reactie Politie Haaglanden op incident
Politieagenten hielden woensdag 22 augustus om 12:50 uur op Rijksweg A13 nabij de Kruithuisweg een 47-jarige Belg aan op verdenking van niet voldoen van bevel of vordering en mogelijk vuurwapen bezit. De man reed met zijn auto al mobiel bellend over Rijksweg A13 toen hij door de politie werd staande gehouden, bleek dat de man geen vaste woon- en of verblijfplaats had. Hij moest mee naar het bureau om de boete direct af te rekenen.

Hij weigerde daarbij zijn medewerking en reed weg richting Delft en negeerde daarbij het stopteken van de politie. Toen agenten constateerden dat de man antecedenten op het gebied van de wet wapens en munitie had, besloten zij geen risico met de man te nemen en hielden zij hem middels de 'uitpraatprocedure' aan. Hij werd na de aanhoduing voor nader verhoor overgebracht naar het poltiebureau. Daar beek dat de man geen vuurwapen in zijn bezit had. Hij kreeg wel een proces-verbaal voor het niet voldoen aan bevel of vordering en het mobiel bellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant