Afbeelding

Beledigen komt drietal duur te staan

Regio 168 keer gelezen

Delft - De politie hield woensdag 1 augustus drie mannen aan, een 18-jarige Rijswijker, een 19-jarige Nootdorper en een 21-jarige Nootdorper die medewerkers van de gemeente Delft beledigden.

Het drietal voer op een bootje tussen de Oude Delft en de Lange toen zij beledigend schreeuwden naar medewerkers van Toezicht Openbare Ruimte van de gemeente Delft. Agenten in een surveillance auto aanschouwden het tafereel en besloten het drietal aan de kant te halen. De jongens voldeden niet aan het bevel van de agenten om te stoppen. De agenten reden om en verzochten het drietal nogmaals naar de kant te komen.

Tegen alledrie is proces verbaal opgemaakt voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De 'schipper' bleek daarnaast ook te veel gedronken te hebben. De jongen blies 465 ugl, ook hier kreeg hij een proces verbaal voor. Allen gaven toe de gemeente medewerkers te hebben beledigd. Politie Haaglanden, de gemeente Delft en het OM tolereren geen verbaal geweld tegen personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant