Afbeelding

Bouw nieuw Reinier de Graaf start

Regio 33 keer gelezen

Delft - Deze week tekende de Raad van Bestuur van de Reinier de Graaf Groep de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft met Bouwcombinatie Reinier de Graaf vof.

Deze bouwcombinatie bestaat uit Hurks van der linden en Kuijpers Centrale Projecten. Op het parkeerterrein tussen het huidige B- en H-gebouw wordt de komende jaren een modern medisch centrum van ruim 56.000 m2 gebouwd. De bouwwerkzaamheden starten in september en de patiënten en bezoekers zijn eind 2015 welkom in het nieuwe ziekenhuis.

Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van het consortium van de drie banken: Rabobank, ING en BNG Bank. Het Reinier de Graaf tekende al eerder een financieringsovereenkomst met het bankenconsortium.

Het nieuwe Reinier de Graaf wordt een gebouw dat verbondenheid uitstraalt, zowel intern als met de omgeving. Het gebouw bestaat uit 6 bouwlagen, die horizontaal verbonden worden door een centrale as. Het ziekenhuis wordt zo ingericht en vormgegeven dat bezoekers en patiënten makkelijk hun weg kunnen vinden en ook in de zorgverlening efficiënt geholpen kunnen worden. In met name het interieur zijn veel elementen uit de stad Delft en het Westland zichtbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant