Afbeelding

Alcomobilisten van A13 geplukt

Actueel 27 keer gelezen

Delfgauw - Bij een verkeerscontrole op de A13 ter hoogte van parkeerplaats Ruyven hielden agenten in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli vijftien bestuurders aan die met teveel alcohol op achter het stuur waren gekropen.

Zo'n veertig agenten controleerden tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagmorgen 01.15 uur in totaal 1432 bestuurders die vanuit Rotterdam over de A13 reden. Zaterdag vond in Rotterdam het Zomercarnaval plaats.

Van de 1432 op alcoholgebruik gecontroleerde bestuurders, bleken er vijftien met teveel alcohol op achter het stuur te zijn gekropen. Het hoogst geblazen resultaat betrof 680 ugl (toegestaan is 220 ugl). Verder hielden agenten bij de verkeerscontrole twee bestuurders aan omdat zij geen geldig identiteitsbewijs konden tonen. Een derde bestuurder werd aangehouden omdat hij zich verzette toen bleek dat hij reed ondanks dat zijn rijbewijs eerder in beslag was genomen.

Tijdens de controle werden verder nog drie boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant