Afbeelding

'Schietende' jongens aangehouden

Actueel 36 keer gelezen

Pijnacker - De politie hield woensdagochtend omstreeks half drie drie jongens aan op de Prunuslaan nadat zij vanaf het dak van de garage op geparkeerde auto's schoten.

Het drietal, een 17 en 18-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs en een 15-jarige jongen uit Pijnacker, zat op het dak van een garage en vluchtte bij het zien van de politie een woning in. Agenten gingen bij de woning aan de deur en werden door de moeder van één van de jongens binnengelaten. Het drietal ontkende in eerste instantie dat ze op het dak gezeten had. Nadat de agenten het drietal uit elkaar haalden, gaf één van de jongens toe dat er een balletjespistool in de kamer lag. Geen van de jongens wilde toegeven wie er geschoten had, waarop ze alle drie zijn aangehouden en ingesloten op het bureau.

Speelgoedwapens
Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze 'look-a-likes' echter verboden. Wie toch een dergelijk wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant