Afbeelding

Van wie zijn deze spullen?

Actueel 43 keer gelezen

FOTO'S Regio - In een onderzoek naar witwassen is de politie in onze regio gestuit op een grote hoeveelheid vermoedelijk gestolen goederen. Van een aantal opvallende spullen zijn de rechtmatige eigenaren nog niet achterhaald.

Het gaat hierbij onder meer om een kluis, bijzondere munten en een postzegelverzameling. Met behulp van Opsporing Verzocht hopen de rechercheurs alsnog met de eigenaren in contact te komen. "Voorop staat dat de politie hen graag hun eigendommen wil teruggeven. Daarnaast probeert de recherche op die manier zicht te krijgen op het totaal aantal gepleegde diefstallen", zo meldt de politie aan Telstar Online.

Gedurende het onderzoek heeft de politie zes verdachten aangehouden. Het gaat om vier mannen (21, 26, 28 en 47 jaar) en twee vrouwen (22 en 47 jaar) uit Den Haag. De politie kwam hen op het spoor na een controle van juweliers die goud opkopen. Het zestal bleek samen voor bijna 200.000 euro aan goud te hebben ingeleverd. De politie vermoedt dat dit ooit gouden sieraden waren, die bij (woning)inbraken gestolen zijn. Bij de zoekingen die volgden op de aanhoudingen, werden in de woningen van de verdachten nog veel meer gestolen goederen gevonden, zoals laptops, fotocamera’s en hele dure horloges. Ook trof de recherche vuurwapens, munitie, gasflessen en zogenoemde ‘slotentrekkers’, die gebruikt kunnen worden om cilindersloten te forceren. De teruggevonden goederen zijn te linken aan tenminste vier inbraken in Den Haag en omgeving.

De rechercheurs die onderzoek doen naar het witwassen, willen de goederen waarvan nog geen aangifte bekend is graag bij de rechtmatige eigenaren terugbrengen. "Hoewel niet alle spullen een grote financiële waarde vertegenwoordigen, kunnen ze wel van belangrijke emotionele waarde zijn. Daarnaast wil de recherche op die manier zicht krijgen op het totaal aantal gepleegde inbraken en diefstallen." Daarom worden foto’s van de goederen op 17 juli getoond in Opsporing Verzocht. Ook zullen de foto’s op www.politie.nl/haaglanden te zien zijn en via onder meer Twitter en Facebook verspreid worden. Herkent u de goederen? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Laak van Politie Haaglanden, op telefoonnummer 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant