Afbeelding

Varend Corso in aantocht

Regio 30 keer gelezen

Westland - Met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gaat over een maand het fleurigste en gezondste evenement van Nederland weer van start: het Varend Corso Westland. Ook inwoners van Pijnacker-Nootdorp weten het event elk jaar moeiteloos te vinden.

Het eerste weekend van augustus vaart de Meesterlijk Mooie stoet weer uit, prachtig versierd met bloemen en groenten en begeleid door muzikanten en figuranten. Sprookjes, oude Hollandse Meesters, hedendaagse popartiesten en theatervoorstellingen; allemaal komen ze voorbij op 3, 4 en 5 augustus tijdens Varend Corso Westland.

De stoet omvat dit jaar maar liefst zestig schitterend opgemaakte boten, uiteenlopend van authentieke zeilende Westlanders tot historische pramen. Allemaal zijn ze kleurrijk opgemaakt met de geurigste bloemen en planten en de voedzaamste groenten, afkomstig uit de Westlandse kassen. Daarvoor zijn totaal 450.000 bloemen nodig, waaronder rozen, gerbera’s, chrysanten, zonnebloemen, orchideeën, gladiolen en dahlia’s. Verder worden voor de opmaak van de boten 36.000 paprika’s, 15.000 trossen tomaten en 30.000 exotische vruchten gebruikt.

Drie dagen lang trekken de vaartuigen door de Westlandse wateren en omstreken. Het prachtige evenement viert dit jaar haar derde lustrum en belooft dan ook een waar spektakel te worden. Tijdens de 80 kilometer die de schippers in drie dagen tijd afleggen zijn 400 vrijwilligers op de been die worden voorzien van 3.500 flesjes water, 4.500 liter koffie, bijna evenzoveel liters thee en 1.200 lunchpakketten.

Het Varend Corso Westland is gratis te bezoeken. Alle informatie over de route, zoals locaties en doorkomsttijden, zijn terug te vinden op www.varendcorso.nl. Via de website is de stoet ook live volgen.

Hoofdsponsor van het Varend Corso Westland is DSW Zorgverzekeraar; de andere sponsors zijn Groot Westland, FloraHolland, Staedion, Rabobank, Toussaint Fleuresto en Westland Infra. Daarnaast ontvangt het corso dit jaar weer subsidie van de gemeenten Delft, Maassluis, Midden Delfland, Vlaardingen en Westland en Stichting Loswal ‘De Bonnen’, Fonds 1818, Fonds Westland en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Met de bijdragen van de stichting Vrienden van het Varend Corso (bedrijfsvrienden en particuliere vrienden) worden bijzondere competities en de muziekboten ondersteund.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant