Afbeelding

In gesprek over ervaring met zelfbeschadiging

Regio 246 keer gelezen

Regio - GGZ Haagstreek houdt elke maand een bijeenkomst voor (ex) patiënten met psychiatrische problemen om met elkaar in gesprek te gaan over hun ervaringen. De bijeenkomst van 17 juli 2012 heeft als onderwerp ‘zelfbeschadiging’.

De nadruk ligt op de ervaringen die mensen zelf met dit onderwerp hebben, maar professionals en andere geïnteresseerden zijn ook welkom om meer over dit onderwerp te weten te komen. Toegang is gratis. Snijden, krassen of branden van de huid, hoofdbonken, krabben, haar uittrekken en het innemen van schadelijke stoffen. Mannen en vrouwen beschadigen zichzelf op allerlei manieren om zeer uiteenlopende redenen. Het is bijna altijd een manier om met ondraaglijke gevoelens om te kunnen gaan, een overlevingsmechanisme. Belangrijke oorzaken zijn seksueel en fysiek geweld, emotionele verwaarlozing, verlies van belangrijke personen en gebrek aan steun uit de omgeving.

Landelijke Stichting Zelfbeschadiging
De bijeenkomst vindt plaats onder leiding van de coördinator herstel en ervaringsdeskundigheid en begint met een inleiding door twee sprekers van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging die vertellen over hun eigen ervaring met dit onderwerp. Daarna is er ruimte voor discussie met de zaal. Mensen die iets over hun eigen ervaring willen vertellen krijgen hierbij voorrang.

De bijeenkomst wordt gehouden bij GGZ Haagstreek, Van Ruytenburghlaan 4, 2236 KG Leidschendam van 19.15 tot ongeveer 21.15 uur. De zaal is open om 19.00 uur en de pauze is van 20.05 - 20.25 uur. In de pauze en na afloop staan de medewerkers die op basis van hun eigen ervaring als gastheer of gastvrouw optreden tot jouw beschikking om met u over uw ervaringen te praten. Aanmelden is niet nodig.

Data volgende bijeenkomsten
Dinsdag 14 augustus 2012: Psychose
Dinsdag 11 september 2012: Bipolair
Dinsdag 16 oktober 2012: Medicatie
Dinsdag 13 november2012: Depressie
Dinsdag 11 december 2012: Discussie n.a.v. film ‘One flew over the cuckoo’s nest’

Voor meer informatie kun je mailen naar hersteltalent@ggzhaagstreek.nl of kijken op www.ggzhaagstreek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant